Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyenek a Fasori evangélkusba...

Csutora73 kérdése:

Milyenek a Fasori evangélkusban a tanárok? Jó oda járni a 8 osztályos természettudományos tagozatra? Milyen a diákközösség? Már az első két évben is sokat kell tanulni, készülni otthon is? Minden érdekel.

Figyelt kérdés

#8 osztályos #Fasori evangélikus
2017. febr. 13. 21:31
 1/3 anonim válasza:
74%
Hali! Én a Fasoriba járok így bármilyen kérdést feltehetsz amilyet szeretnél és amire tudok arra mihamarab választ is adok:) A tanárok nem mindegyikét ismerem de az érettségi tantárgyakat mindegyikük nyomatja mert sajnos nem olyan rendszer van hogy 9.-től ismétlünk. a gond az hogy én nyelvi tagozatos vagyok így nem tudom jó-e a természetire járni de azt pl tudom hogy a nyelviseknek 9.ben nem lesz bioszuk viszont a természetiseknek igen bár ez nem tudom mennyit segített. Csak elmondtam. A diákközösség meg elég jó őszintén! Nincs olyan hierarchia meg semmi ilyesmi bá ez érthető hisz egyházi suli. És igen sokat kell majd tanulni már az első két évben is de szerinttem már az első évben is. Nálunk például nyelviseknél úgy lesz hogy ha nyelvekből 4,00 alá megy az átlagod akkor kövi évben a sima általános osztályban kezdheted. Remélem segíthettem valamennyit! Ha bármi kérdés lenne még nyugodtan ted fel:)
2017. ápr. 15. 23:53
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, csak most láttam a válaszodat. De te 8 osztályos tagozatra jársz (ne haragudj, de nem volt egyértelmű)? A 7:50-re való beérkezés azt jelenti, hogy ez után már késés jár (nagyon messziről mennék)? Tanárok milyenek? Diákélet van? Mennyire erősek a nyelvórák? meg lehet tanulni 8 év alatt középfokon? Milyne sportok és szakkörök vannak? Zenét lehet helyben tanulni? Köszi szépen előre is.
2017. ápr. 30. 06:57
 3/3 anonim válasza:
Bocsánat hogy nem volt nagyon tiszta de igen 8.os vagyok:) Igen,sajnos ezt idén hozták be ezt a 7:50-és beérést és igen utána késés jár hogy ha utána érsz be és tényleg nagyon szigorú ez az egész. A tanárok igazából mondom nem ismerem mindegyiket de nincs nagyon az hogy napról napra ne kéne tanulni és nagyon sok tantárgyból (főleg amiből kell érettségizni) nem lehet lazsálni muszáj tanulni. (Beismerem hogy van 1 esetleg 2 tanár akit azért nem lehet érteni hogyha magyaráz de tényleg kevés van..igazából nem szeretném megnevezni) A tanárok nagyja mindig ad lehetőséget javításra de ahhoz nyílván kell az hogy odamenj és beszélj vele. A törit azt nagyon nyomatják meg nyilván azokat a tantárgyakat amilyen tagozatos vagy. Most így nem emlékszem hogy írtam-e de pl nekünk minden évben van félévente angolból írásbeli és szóbeli vizsga is és nagyon sokat felelünk meg dolgozatokat is nagyon sokat írunk. Aki minket tanít angol tanár nagyon erős de szerintem nagyon meg is éri mert 4 év alatt olyan szinten kihozta belőlem azt az angol tudást ami bennem volt hogy (nem akarok dicsekedni de a tanár is ezt mondta😅) hogy az osztály legjobb angolosaihoz mondhatom magam. De a lényeg az hogy a legtöbb tanár szigorú de szívesen meghallgat hogyha kell. A nyelvórák szintén a tanártól függnek de szerintem nem lehet az mondani hogy nem erősek de ennek majd lehet utána nézek a kedvedért:) mint elmondtam az angol nálunk nagyon erős de még órákig tudnék erről beszélni pl van olyan osztálytársam aki angolból olyan jól beszél hogy most fog letenni egy nyelvizsgát(középfokút azt hiszem) pedig 5.ben nem volt a legjobb angolos és az angol tanár "rá is szólt" hogy kezdjen el tanulni mert nem lesz ez így jó. Egy fsomóan megfogják próbálni már 10.ben az angol érettségit (én is). 8 év alatt középfokon szerintem simán de ezt a tanár is elmondja fogadó órán ha rákérdeznek. Sportok: van délutáni tesi ami kötelező ha nem sportol a diák (heti egyszer 1 óra simán tűrhető) ilyenkor a diák választ hogy milyen délutáni tesire szeretne járni (ezt a diginaplóban is megteheti meg a tanárnak is szólhat de ez mindegy igazából) lehet választani: röpi,gyeplabda,foci,fitnesz torna, gyógytorna,kézilabda és igazából most ennyit tudok mondani. A gyeplabdások kézilabdások meg a focizos elég sokat járnak versenyekre és nem is hiába! Zenét helyben nem lehet tanulni van énekkar de van egy zeneiskola kb. 5 percnyire a sulitól én is jártam oda (azóta elköltöztem azért nem járhatok már oda ne essék ferre értés) a Tóth Aladár Zeneiskola ami szerintem alajába véve nagyon jó zeneiskola viszont félévente kell fizetni ami nem baj de elég drága de ebbe most nem megyek bele. Amit még tudok zeneiskolát ajánló és érdekel meg közel van az a Fischer Annie Zeneiskola (én ide járok) és ez villamossal 10-15 perc. Amit még hozzá tudok tenni hogy félévente megjelenik a Fasori Hírmondó amiben benne lehet lenni meg szerkesztésben is lehet segíteni cserébe kiírják a nevet meg minden és ez ilyen suli újság szerű amit szerintem tök jó.:) meg Kutatók Éjszakáján is nagyon sok jó dolgot lehet megnézni és a diákok nagyon sokat szoktak segíteni. Most volt a ballagás ott is nagyon nagyon jó hangulat volt (nyilván mindenkinek kellett hozni virágot) Minden osztály kapott a suliban egy rész amit ki kellett díszíteni és közben ment a zene szóval CSAK a díszítés már nagyon élvezhető volt. Most még a ballagásról eszembe jutott hogy nálunk van úgy nevezett "bolond ballagás" amit nem tudom hogy mások ünnepelnek e. Ilyenkor az történik hogy hogy az akkori ballagók felöltöznek tiszta őrülten össze-vissza vannak sminkelbe és mindenféle csörgő vannak nálunk talán zene is és végig mennek az egész suliban az órákon teremből terembe és tényleg nagyon vicces.
2017. máj. 8. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!