Akik átjelentkeztetek a Semmelweis Egyetem Orvoskarára (SOTE-ÁOK)! Miért döntöttetek úgy, hogy a vidéki képzés helyett a Semmelweis Egyetemen folytatjátok tanulmányaitokat?
Akkor valószínűleg rosszul hallottad. Én személyes tapasztalatból beszélek, meg van még pár sorstársam, aki szintén Pécsről jött át a SOTE-ra és nekik is ugyanaz volt a benyomásuk, mint nekem. De akik Debrecenből vagy Szegedről jöttek, ők sincsenek elájulva az itteni színvonaltól.
Olvasgattam itt a kérdéseket, és ott is megerősítik a véleményem (kivéve egy 29-%-os válaszolót).
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb..
Sőt, itt még azt is leírják, hogy a SOTE diplomája kicsivel kevésbé elismert. Tehát az ezzel foglalkozó elemzők sem úgy tartják, hogy a SOTE sokkal magasabb színvonalat nyújtana. De még kicsivel sem sajnos, hanem éppen fordítva.
De nem hiszem, hogy számít, hogy hol végzek, mivel úgyis a szaktudásomat fogják nézni, annak megszerzése pedig elsősorban rajtam múlik, az egyetem csak segítséget nyújt a megszerzésében (bár eddig azt mondhatom, hogy a pécsi egyetem többet segített), és hivatalos papírt ad ki róla, ami kell ahhoz, hogy dolgozhassak.
Elmehetsz a p....ba, 4-es ;)
Én meg azt tapasztaltam a SOTE-s ismerősökkel, hogy sírnak az anatómia miatt, miközben van fél évük ismételgetni szigorlat előtt, míg Pécsen a neuro félévében van a szigó. És tudnék még sorolni dolgokat. Az életten meg Pesten szigorúbb, de ettől más meg Pécsen/Szegeden/Debrecenben nehezebb teljesíteni. Felesleges farokméregetés... Nyilván azért dolgoznak BP-n SOTE klinikákon, a Honvéd Kórházban, a Sasszem Lézerklinikán és más magánklinikákon mind a 3 vidékiről is orvosok (főorvosok), mert olyan ótvar hulladék a képzés.... Idióta barom :D
1) A három szigorlat Pécsen is egy félévben van, de anatból nincs idő ismételni, mert a neuró félévben van rögtön a szigorlat, érted? Meg mellette magtud3, immun, élettan szigorlat, biokémia szigorlat.
2) Nem hordta le a SOTE-t senki, az 1-es kommentelő SAJÁT TAPASZTALATOT ÍRT. Járt Pécsre és a SOTE-ra is. Talán több rálátása van, mint neked, mivel te csak az egyik helyre jártál! (Amúgy nem mondta, hogy hol milyen orvosokat képeznek, ez amúgy sem az egyetemtől, hanem az ember elhivatottságától függ, csak szégyen, hogy vidéki medikusokat ez alapján bélyegeznek meg, mert nem a SOTE-ra jártak, és nem tartják őket a magadfajták ugyanannyira felkészültnek.... Mintha vidékej minden hülye után dobálnák az orvosi diplomát)
Amúgy meg ne is haragudj Nagdiclanslx, de te nagyon durván hülye vagy.
Milyen marhaságokat mondott és ki? Ismétlem: az egyes saját tapaszalatból írt és hogy az ismerősei is ezt gondolják, amit ő leírt.
A 4-es meg külön kiemelte, hogy valami meg a SOTE-n nehezebb... Tehát ha valaki szerint nem minden a SOTE-n a legnehezebb, hanem bizonyos tárgyak máshol, más tárgyak meg Pesten, az már lenézi a SOTE-t???
Még valamit elismétlek, mert a kommented alapján úgy tűnik, hogy szerinted csak a SOTE-n van a három szigó egyszerre. Pécsen is egyszerre vannak, csak ott a neuroanat félévében van mind3. Szerintem kevered Debrecennel, ott az anatszigóban nincs neuro, abból utána külön van egy kollokvium. Szegeden meg nem kötelező a fejlődéstan.
A SOTE is nagyon nehéz,de a vidéki orvosikat se kéne köpködni, és úgy csinálni, mintha a SOTE-hoz képest OKJ szinten lennének...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!