Építőmérnök vagy mérnök informatikus?
A kettő szak közül akarok választani, de még magam sem tudom melyik lenne jobb. Tudom, hogy közük nincs egymáshoz, és hogy csakis saját döntés, csupán az érdekelne, hogy ha valaki, vagy ismerős az egyiken van annak milyen tapasztalatai vannak.
Én a mérnökinfó felé húzok, nem feltétlen akarom fizikával tölteni az életemet, meg szerintem a mérnökinfóból könnyebben lehet továbbképezni magamat. Ha valaki tudna akár a fentiről is valamit mondani, megcáfolni akármi, azt megköszönném.
9. vagyok ismét: Amikor jelentkeztem egyetemre (nem volt olyan régen, 25 éves vagyok), akkor minket azzal áltattak, hogy sok építőmérnök hallgató már az egyetem utolsó éveiben dolgozik. Azt elfelejtették hozzátenni, hogy ez a munka maximum besegítő rajzolás, ami főállásban mérve n. 120e körül mozogna. Nyilván jól jön a pénz a suli mellett, de most már látom, hogy mennyire keveset fizetnek az ilyen munkáért is.
Hozzátenném, nő vagyok, a mi helyzetünk a szakmában még rosszabb, mint a férfiaké. Mire eljutunk oda, hogy kellő tapasztalatunk legyen, olyan korba érünk, amikor a fontossági sorrendünk első helyére ugrik 1-2 gyermek vállalása. Évekre kiesünk a szakmából, kezdhetjük kb. előröl.
Amikor kiírtam a kérdést nem gondoltam volna, hogy ilyen sok választ kapok, és főleg nem, hogy az építőmérnöki szakma negatív oldaláról. A családom tapasztalataiból indultam ki, mert ők jól megvannak, dehát ők sem fiatalok már, szóval valószínűleg amikor ők végeztek akkor több lehetőségük volt érvényesülni.
Kedves 9-es, én is nő vagyok, és nekem is voltak már az elejétől ilyen félelmeim..
Eleinte azért is vonzott az építőmérnök, mert én is mestert akartam belőle csinálni, angolul méghozzá, hogy tiplizhessek az országból, de ez így még rosszabb, hogy mesterdiplomásként így bánnak az emberrel.
A fizetésről meg annyit, hogy gyalázatos, hogy egy ilyen (szerintem) nehéz és komoly szakmában ennyit keresnek a diplomások, mikor egy sori munkás többet kap ennél...
Igazából minden ismerősöm az építőmérnökről győzködött (ők is egyetemisták, család stb), bár, mint írtam a mérnökinfó fele kacsingattam. Nagyon örülök, hogy kiírtam a kérdést, mert így visszagondolva, bár számít az ő véleményük is, de mégiscsak szakmán kívül állók, és nem látnak bele olyan jól mint ti. Most úgy érzem egy rossz döntéstől mentettetek és nagyon örülök neki.
Köszönöm szépen!
Ismét a 9-es vagyok. Vannak évfolyamtársaim angliában. Egyik sem tudott a szakmában elhelyezkedni. Továbbá van olyan ismerősöm is, aki ott folytatná tovább a tanulmányait, és nem jár sikerrel, ugyanis állítólag teljesen más az oktatási rendszer, az itthon tanultakat ott nem lehet elfogadtatni.
Legyél kitartó, szorgalmas, és mérnökinformatikus! Köztük a nők sokkal ritkábbak, mint bárhol máshol, így nagyon meg vannak becsülve.
Kedves 9-es. Sajna alátámaszthatom azt a 120 ezret. Én utolsó éves építőmérnök hallgató vagyok. Természetesen megcsúsztam de ez alighanem teljesen normális. Mindenesetre én heti 40 órát dolgozom, azaz fő állásban netto 120-ért.
Ez annyira nem is zavarna ha azt látnám, hogy később megtérül és majd jól fogok keresni de erre itthon vajnyi kevés esélyem van. Jól tudok angolul, németül így nekem is az a tervem, hogy amint lehet lelépek itthonról de, hogy őszinte legyek legszívesebben más szakmába mennék annyira elegem van az építőiparból.
Szóba került a női informatikus kérdés. Én úgy tudom informatikusként kifejezetten előny ha nő vagy. Legjobb barátom infós és ő mondta, hogy menő helyekre keresnek kifejezetten női informatikusokat, de jó magam is látok ilyen hírdetéseket.
Amúgy ha jobban belegondol az ember ez teljesen érthető. informatikán alig vannak hölgyek miközben sokkal jobban érzi magát az ember egy olyan helyen ahol viszonylag vegyes a társaság. Azt hiszem itt arra sem kell gondolni, hogy csak a külsejükért vennék fel őket, hanem egyszerűen jobb a légkör és jobb a hangulat ha lányok is vannak a csapatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!