A mérnöknek készülőknek előnyösebb lenne kéttannyelvű gimnáziumba menni, mint reál tagozatra?
Hát nem mondanám, hogy extrém sok reál tudás kell, ha van hozzá érzéked.
Viszont a heti 20 idegen nyelvórás gimiket is túlzásnak tartom. Azért is nehéz kérdés, mert jellemzően determinálja a középsuli a tovább tanulást is. Tehát reál suliból reál szakra megy a többség, nyelviből humánra. Onnan jellemzően azok mennek mérnöki szakra, akiket kifejezetten érdekeltek ezek a területek.
Valahol a kettő között, de ez függ az embertől is. Ha engem kérdezel - a matekot megtanulhatod egyetemen is, nyelvet tanulni már nehezebb ott.
Én is nyelvtagozatra jártam (nem kéttannyelvűbe, én a plusz nyelvi évet az ismeretségi körömben látott példák alapján sokszor időpocsékolásnak tartom), és sokan mentek tőlünk reál szakra (BME mérnök, pénzügy-számviteli szakok, gazdasági szakok stb.) Egyikőjüknek sem volt gondja a matekkal (persze matek faktra persze jártunk), viszont biztos nyelvtudást szereztünk két nyelven az érettségi mellé, ami azért nagy előny volt.
Én (hacsak nincs valakinek valamilyen igazán speciális igénye), akkor a sima nyelvtagozatot tartom a legjobbnak a középiskolában: a nyelv mindenhez kell (és sokan nem olyan irányban tanulnak később, mint 14 évesen gondolják - a továbbtanulás megalapozására való a fakultáció: akkorára már tényleg be lehet lőni a megfelelő irányt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!