Nemzetközi tanulmányok mesterképzésre van követelmény nyelvtudás szempontjából?
Köszönöm szépen a nagyon gyors választ!
Angolból 4 éve van meg a nyelvvizsgám, azóta is napi szinten képzem magamat. Rengeteget tanulok, csak még nem futottam neki a felsőfokú nyelvvizsgának. Még ha szaknyelvi is kell, 2 év alatt szerintem bőven el tudom érni azt a szintet. Jó a nyelvérzékem, szinte bármit meg tudok tanulni, így ettől a részétől nem félek.
Még egyszer köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál, nagyon hálás vagyok érte.
Tovább keresgéltem és a felvi.hu oldalon ezt írták erről a mesterképzésről:
Idegennyelvi követelmény:
A mesterfokozat megszerzéséhez legalább egy élő idegen nyelvből államilag elismert felsőfokú (C1), komplex típusú és egy középfokú (B2), komplex típusú nyelvvizsga szükséges, amelyek közül legalább az egyik a társadalomtudomány, a jogi, a gazdaságtudományok vagy az államtudományi képzési területnek megfelelő szaknyelvi (nemzetközi kapcsolatok, diplomáciai, gazdálkodási menedzsment, gazdasági, idegenforgalmi, idegenforgalmi-vendéglátóipari, jogi és közigazgatási, katonai, kereskedelmi, közgazdasági, pénzügyi, üzleti) nyelvvizsga vagy ezekkel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél.
Szóval, jól értelmezem, hogy ha angolból megcsinálom a szakmai C1 nyelvvizsgát, a második nyelvből elég egy középfokú is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!