ELTE IK Programtervező informatikus szak - milyen?
Sziasztok,
Idén szeretnék felvételizni informatikával kapcsolatos szakra.
Eddig az Óbudai Egyetem mérnökinformatikus és az Elte programterv. informatikus képzését jelöltem meg, de nem tudom, melyiket tegyem elsőnek.
Esetleg akinek személyes tapasztalata van, kérem írja le véleményét.
Egyébként megkérdeztem néhány ismerősömet, akik nemrég kezdték az ELTE prog. informatikus szakot, és azt mondták, hogy túl sokan buknak meg, főleg a matekos tantárgyakból.
Ez persze csak néhány vélemény, ezért gondoltam, hogy másokat is megkérdezek, mielőtt döntenék.
Köszönöm a segítségeteket.
Azt hiszem, kaptál egy kis "útravalót". Kerüld az ELTE-IK-t, és hidd el, jobban jársz.
Nem "kis" elmélet van, hanem az egésznek 80%-át elmélet teszi ki kb.
ELTE proginf:
A matek része nem olyan borzalmas, mint ahogy beállítják.
Valóban sok az elmélet, középiskolához képest nagyon, a közép érettségire nem kell ugye elmélet + van függvénytáblázat.
Viszont a matematika mindegyik ágából az alapokat meg egy kicsit kérnek számon, egyedül az analízis vonal és azok vizsgái kemények (analízis 2-ig + numerikus módszerek 1), de ott cserébe a gyakorlatból kettest nagyon könnyű szerezni.
Az infós tárgyakból ha valaki eljut a 4. félévig, akkor rá kell(ene) jönnie, hogy volt értelme a dolgok nagy részének és kicsit megvilágosodik.
Nem instant piacképes tudást adnak a tárgyak, de ha a progos tárgyak mellett pluszba gyakorol valaki, akkor könnyen elérheti az expert szintet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!