Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hány pontom van a BSc diplomával?

Hány pontom van a BSc diplomával?

Figyelt kérdés
Nem régiben szereztem meg a BSc diplomám, most indul MSc képzés is (ugyanez a szak), és szeretnék rá jelentkezni. Hogyan kell számolni a pontokat? Azt tudom, hogy az oklevél mellékletben van az államvizsga átlagom, de nem tudom az hány pontnak felel meg. Ha 2,8 az ottani átlag nem is érdemes indulnom MSc-n államin, hiába maradt 7 félévem még a 12 ből?

2017. febr. 7. 22:13
 1/1 Vodafonelive ***** válasza:
Minden intézmény minden karának és azon belül a különböző szakjainak más lehet a pontszámítása. Pl. van ahol csak szóbeli beszélgetés van ahol a szakdolgozatodat nézik és kérdezősködnek, hogy miért szeretnél MSc-re menni. Máshol lehet csak az államvizsga érdemjegyeidet nézik semmi mást. Van ahol a fent leírtak kombóját figyelik. Olyan is van ahol az iskola irattat veled tesztet, hogy megfelelsz-e az elvártaknak. De minden ott van a felvi.hu->egyetemek és főiskolák->intézmény->kar->utána átállítod az alapképzést mesterképzésekre és látni fogod, hogy hány főt vesznek fel, milyen képzési formákban indul a szak(nappali, esti, levelező, állami, önköltséges) és mik a felvételi követelmények.
2017. febr. 7. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!