Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha saját vállalkozás miatt...

Ha saját vállalkozás miatt akarok tanulni, mi alapján válasszam az egyetemet/főiskolát?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kereskedelem és marketing,vagy Gazdálkodási és menedzsment szak érdekel. Saját kis "cégem" épül,a szakmai része oké. De szeretnék üzleti tudást is. Melyik egyetem,főiskola lenne nekem erre jó? Mert nekem nem célom hogy egy nagy cégnél dolgozzam,vagy külföldre menjek. Ebben az esetben is az egyetem,főiskola presztizse legyen a döntő,vagy inkább a szakirányok,bejárás, stb. Levelező vagy távoktatás jöhet csak szóba. Köszönöm!

2017. febr. 7. 11:25
 1/2 anonim válasza:

Én 3 embert ismerek személyes körömből, aki vállalkozás managment szakra jár. Kettő azt mondja nagyon szar, mert csak magoltatnak, a harmadik már ott is hagyta, mert látta, hogy nem ott fogja megtanulni amit kell.

Személyes véleményem szerint ez szinte mindenhol jelen van, de a marketingnél viszont hatványozottan aki tudja csinálja, aki nem tudja az tanítja. Akinek van piacilag, és szakmailag releváns marketingtudása az nem a katedrán áll, hanem felhasználja magának hogy meglegyen jövőre az új AMG Merga :D

Összefoglalva: Ha tényleg az a célod, hogy vállalkozz, és ne egy cégnél melózz, ahogy említetted, akkor szerintem nyugodtan elfelejtheted a sulit. Még a magukat nevesnek mondó külföldi biznisz iskolák sem tanítanak meg rá rendesen, nemhogy a magyar egyetemek.

Azt javaslom beszélj vállalkozókkal, járj olyan rendezvényekre ahol ez a téma, és kérdezz rohadt sokat.

Többre mész majd (én ezt csinálom)

2017. febr. 9. 18:11
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2017. febr. 23. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!