Orvosi egyetemre van esélyem bekerülni?
első köszönöm :) a matek az megy, az a baj hogy fizikából és kémiából sosem volt jó tanárom... most h cserélve lettek így már értem a tananyagot
második, kösz hosszú választ...
Van esélyed, simán.
Nézd én egy nagy lusta vagyok, és elsőre felvettek Pécsre, pedig olyan rohadt sokat nem tanultam rá..
Amit én ajánlok: SOTE-n van előkészítő tanfolyam, kémiából és bioszból is, elég húzós az ára, de ha pl bioszból Mándics Dezsőhöz kéred magad, akkor már egy nagyon jó nyert ügyed van az érettségire. Csak ha az ő óráin figyelsz, IQ-ból megírsz egy 60%-os emeltet, képzeld még ha tanulsz is mellette, nem csak figyelsz?!
Tapasztalatból mondom..én mindig is lusta voltam tanulni, csak eszem van az egészhez..
Kémiából meg nem kell elkeseredni, 40es írásbelit felhoztam 56ra a szóbelivel, és ilyen érettségikkel kerültem be. Ötösöm lesz kémiából c. könyvet végigcsinálod, akkor baj nem lehet. Villányiból hozzátanulod az elméletet, 80%os emelt minimum a tiéd.
SOTE-s tanfolyamról még: azt hiszem októberben v novemberben indul, és az érettségi hetéig tart. 150-150 órás úgy emlékszem, és talán szeptemberben kell rá jelentkezni. Az ára olyan 100e-100e körül volt az én időmben, külön a biosz-külön a kémia. Sokat segített, ha nem is tudtam rendszeresen készülni az órákra, de szimplán hogy ott voltam, azzal rengeteget nyertem!!
Írj privátot ha meséljek még.
Azért azt ne felejtsük el, hogy egy érettségit (legyen akár emelt szintű) lehet teljesíteni 4-esre vagy 5-ösre IQ-ból is.
Ellenben egy komolyabb egyetemi képzésen nem biztos, hogy tudod elégségesre teljesíteni a tárgyakat IQ-ból, nyilván komolyabban kell készülni.
A bejutásra természetesen van esélyed, a képzés teljesítése meg csak rajtad (és szerintem nagyrészt a szorgalmadon) múlik onnantól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!