Mit jelent a vizsgaszabályzatban az 5 alkalom? Nem 6 lehetőség van vizsgazni?
"Nftv. 59. § (4) A felsőoktatási intézmény egyoldalú nyilatkozattal megszünteti annak a hallgatónak a hallgatói jogviszonyát, akinek az azonos tanegységből tett sikertelen javító, és ismétlő javító vizsgáinak összesített száma eléri az ötöt."
Nem ertem, hiszen 6 alkalommal lehet vizsgazni ezt elmondták első félévben. Abban a cipőben vagyok, hogy nem sikerült 3/3-as tárgy, 5x voltam belőle vizsgazni, abból 4 egyes és egyszer nem tudtam már lejelentkezni, mikor kiderült, hogy nem tudok bemenni. Dékánit szeretnék kérni, de ez az 5 alkalom elbizonytalanít. Előző félévben egy ismerősömnek már a 6-ból 6 vizsgája 1-es lett, mégis kapott dékánit. Valaki tud segíteni? TO-n nem tudták.
Nem.
1 vizsga +5 javító és ez együtt a 6. Ha ez nem megy akkor vagy dékáni vagy kicsapnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!