Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Valaki elmagyarázná nekem, mi...

Valaki elmagyarázná nekem, mi az eljárás minor szak esetében?

Figyelt kérdés

Valaki légyszi, magyarázza el nekem ezeket a minor szakokat!

Csak akkor vehetek fel minort, ha tanárnak tanulok és tanárképes a szak?

Magyar szaknál láttam, hogy fel lehet venni pl. minornak a kommunikációt. Fordítva lehet, hogy egy kommunikációs felvegye a magyar minort?

Hogyan kell rá felvételizni? Milyen költséggel jár? A diplomámban hogy tüntetik fel? A minor szakomat amit felvettem, külön fogom tanulni az azt a szakot főállásban tanulóktól?

A sulim honlapja semmi érthetővel nem szolgál, a TO meg...

2010. máj. 6. 14:17
 1/2 anonim ***** válasza:

Én magyar szakra járok és nálunk is elég nehéz volt első évben a végére járni, mi mit jelent.

Szóval, vagy minort, vagy majort választasz. Ha az alapképzés után tovább szeretnél menni MA -ra, akkor minort, tehát egy másik szakot is kell választanod. Ha tanári diplomát akarsz, akkor csakis ez a lehetőséged. A minor egy úgynevezett félszak. A diplomában első helyen fog állni a főszakod, második helyen a minor. Hogy ezt hogyan kell érteni, ne kérdezd, mert a tanárok sem tudják. Ha csak az alapképzést szeretnéd elvégezni, akkor majort, vagy szakirányt kell választanod. Ebben az esetben a diplomában a főszakod mellet a szakirány is szerepel majd.

Ja, és elvileg bármilyen szakot fel lehet venni minornak, ami tanári szak. Ami szakirányként szerepel, az csak az alapképzéshez felel meg. Nálunk nincs kommunikáció, úgyhogy ezt nem tudom. De a minorosok ilyeneket vettek fel, hogy: német, angol, filozófia, történelem, francia... A szakirányok meg pl.: színháztörténet, drámapedagógia. (A drámapedagógia pl. tök logikátlan, mert ha úgysem tanárképes a szak, akkor minek felvenni?)

Hát, nem egyszerű! Sok sikert!

2010. máj. 9. 16:29
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! :)
2010. máj. 9. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!