Mit csináljak ha már kilencedikes vagyok egy középiskolában, de szenészettel szeretnék foglalkozni? 15/L
Középsuli után felvételizel a Színművészeti Egyetemre, ahova nagyon, de nagyon nehéz bekerülni. Rengeteget kell foglalkoznod vele, elsősorban beszédtechnikával, amihez Montágh Imre könyveit tudom ajánlani (van, ami enkóron is fenn van pdf-ben), hogy esélyed legyen túljutni a rostán.
Valószínű, hogy egyedül nem fogsz vele tudni foglalkozni, így érdemes lenne felkeresni bizonyos szakembereket (például logopédust, ha a beszédtechnikát hoztam fel példának).
És a készülésbe csak a logopédus és a vers meg dalismeretek tartoznak? Mert olvastam hogy van a felvételin egy "művészet teszt" és egy "meglepetés teszt" ahol a kreativitásodra kell hagyatkoznod. Erről nem tudna valaki mondani pár szót?
És énektudásra van szükség?
Nem késő...15 vagy :)
Menj át egy dráma tagozatos gimibe, ha tényleg komolyan gondolod. (Vörösmarty, Leövey, Ady...)
Ha nem vagy biztos benne, próbálkozz meg egy színitanodával, meg az iskola dráma szakkörével. És járj sokat színházba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!