Mi van akkor ha különböző egyetemeket szeretnék megjelölni, ahol más-más a felvételi tantárgy?
Például:
Első helyre a matek-fizika kellene
Másodikra pedig történelem-magyar
Természetesen mindegyikből érettségiznék, de különböző egyetemekre be tudom írni a különbőző felvételi tantárgyakat? Hogy van ez?
Illetve az számít, hogy miből van emeltem, ha a középfok is elég? Természetesen a max. 100 pontot kihasználnám, gondolom az jár...
Idén még nem aktuális, ezért nem tudom! :)
Ha mindegyik szakra megvan mind a kettő felvételi tárgyad, akkor minden további nélkül megjelölheted őket, és nyilván így minden helyre (nagy valószínűséggel) más-más pontszámod lesz.
Ha emelted van, csak akkor kaphatsz érte +50 pontot, ha az felvételi tárgy és abból is számolják a pontjaidat. Például, ha matek emeltet csinálsz, akkor az első helyen lévő szakra a pontszámodnál jelentkezik a +50 pont, de a második helyen lévő töri-magyarnál már nem.
"100 pontot kihasználnám, gondolom az jár... "
Ezt a mondatodat nem tudom hova tenni, mert az írásom alapján ez sem biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!