Hogy is van ez a csúszás?
Ok , szóval teljesen összezavarodtam.
Elsős vagyok az egyetemen és nem értem,hogyha most akkor pl nem ráépülős tárgyból bukok, pl 2-3-ból,az nem jelent csúszást?
De ha pl 1 vagy 2 ráépülősből bukok ,akkor csúszás van és az egyenlő azzal hogy bukom a félévet? És a többi tárgyat ugyanúgy felvehetem,csak a ráépülős tárgy II.-t nem?
Segítsetek ,teljesen összezavart hogy mindenki mást mond:((
19L
Nem ráépülőst ha buksz, felveszed legközelebb, nem feltétlenül jár csúszással (csak ha pl. túl sok ilyen tárgyad halmozódik fel, amennyit egyszerűen nincs kapacitásod pótolni vagy az utolsó előtti évben vagy és nincs keresztféléven meghirdetve vagy az utolsó félévben vagy).
Ráépülőst ha buksz, akkor számolni kell. Ha csak egy épül rá, és még a ráépülőst is be tudod fejezni hátralévő idődben, akkor nem jár csúszással.
De ha sorozatosan egymásra épülnek vagy ha elő van írva, hogy adott tárgyat bizonyos félévig el kell végezni (pl. osztatlan képzésben), akkor lehet belőle probléma.
Tanulmányozd a mintatantervet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!