Miért kell bűntudatom legyen hogy ma sem tanultam semmit?
Haszontalannak és semmirekellőnek érzem magam, viszont elgondolkoztam hogy miért is? Ha 8 órát ott ültem, miért van bennem az az érzés hogy semmit nem tanultam?
Miért van az hogy otthon 2 óra tanulás 1000x hatékonyabb mint az iskolában 8 óra?
Ha nem lenne 1 tanár se, csak oda betennének hogy 8-órát könyvekből tanuljak, s ellenőriznének hogy haladok-e ahogy kell, akkor minden sokkal jobb, hatékonyabb és alaposabb tudna lenni....
Nem hagy előrébb vinne az iskola, hátráltat a tanulásban. csak leszívja minden energiámat, és ellehetetleníti hogy bármit is fejlődjek. Egész nap ott ülök a mocsokban, az idő fele azzal telik el hogy szünet, hogy a tanár késik, hogy kik a hiányzók stb. Aztán a másik fele hogy figyeljetek ide, meg elnyögik életük problémáit, esetleg megmondják hogy kussoljunk mert dolguk van, és a katedrán dolgoznak valamit (a tanárok).
Otthon ami időt töltök tanulással annak nagy része magolás, amit elfelejtek. Persze van néhány óra amire érdemes menni, főleg reál tárgyakból. De hát az az időnek a 15%-a. Több idő telik el azzal hogy késik a tanár, nem tart órát a tanár, szünet, fegyelmezés stb.
S akkor eltöltök ott 8 órát, amiből kb. 1 óra hasznos.
Amíg ott diktálják a törit, meg a bioszt, meg a földrajzot, annyi idő alatt megtanulnám ha óra elején nyomtatva ideadnák. Ezért aztán kár bemenni.
Annak valóban nincs sok értelme, hogy a tanár ledarálja azt az anyagot órán amit otthon aztán megtanulsz a könyvből.
Nem erről kéne szólnia az oktatásnak. A hiba nem a te készülékedben van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!