Szerintetek milyen Székesfehérváron a Kodolányi János Főiskola?
Nem tudom, mennyire lesz hasznos a válaszom. Néhány éve végeztem a Kodón Bpn andragógia szakon. Utáltam a sulit, mert eléggé amatőr, és hasznos tudást nem nagyon adtak át. Jó pár arrogáns, alkalmatlan tanárom is volt, de ha már elkezdtem, el akartam végezni.
Viszont az elég vicces, ha a munkáltatók még mindig fújnak rá és minden kodós diplomát egy kalap alá vesznek. Például egy kodós gazdasági szak semmivel nem könnyebb, mint mondjuk egy nívósabb egyetem gazd szaka.
Persze, leírom, de mindenki más. Úgy értem, én pl utáltam a sulit, sok évfolyamtársam viszont szerette.
Igazából megvoltak azok a tipikus problémák, amelyek általában jellemzők a magyar főiskolákra/egyetemre: káosz, nemtörődöm tanító nem tudó tanárok, borzalmas tájékoztatás.
Nekem az olyanokkal voltam bajom, h pl. megadott egy listát az iskola a szakdolgozat témákról. Kiválasztottam 1et, a konzulens mondta, h oké. Aztán mikor már majdnem kész voltam velem, kitalálta a konzulens, h ez nem szakd- témának, mert túlságosan nagy téma. Ugyanezt írta az opponens is, de azért kaptam egy kegyelem 2ert. Csak ha nem alkalmas szakdoga-témának, akkor miért javasolja a suli? Meg miért nem az elején mondta a konzulens, h nem jó?
Aztán elmaradt tárgyakat pótkurzus keretében lehetett teljesíteni, a neptunban ott volt, h melyik tanárhoz tartozik. Nos, a tanárok általában nem is tudták, h hozzájuk tartozik iylen. Volt, h majdnem 2 hónapig tartott kinyomozni, h mik a követelmények, sőt olyan is, h egyik tanár azt hazudta, h felrakta moodleba.
olyan is volt, h mikor már 2x buszoztam be Bpre, h elkapjam az egyik tanárt, mert nem reagáltam az íméljeimre, h odaálltam a tanszéki irodába, és modntam a koordinátornak, h én innen el nem mozdulok, amíg vki nem mondja meg, h mit kell csinálnom, h meglegyen a tárgya.
A műv. tanárom pl. teljesen hangulatember volt, csapongó összevissza órákat tartott, teljesen alkalmatlan volt tanárnak.
Aztán olyan is volt, h kénytelen voltam kinyomtatni egy jogszabályt, mert tornatanár meg az iskola rosszul tudta pl. h felmentésnél milyen orvoshoz kell menni igazolásért.
Nekem az egész szak, de az iskola is amatőr volt. Hasznos tudást nem nagyon adták át, belekapdostunk csak témákba, ráadásul nem volt egységes, h mennyit követelnek. Vmelyik tárgyból a semmire is 3ast adtak, vmelyiknél meg mindenre egyest, és harmadszorra sikerült csak teljesíteni.
Ja, egyébként nálunk kb. 95% puskázott vizsgákon, szóval sok értelme nem volt az elméleti tárgyaknak. Egy csomóan beestek fél végén vizsgára, úgy, hogy év közben be se jártak.És ez ugye nappali szak volt.
Ennyi elég lesz?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!