Pénzügy-számvitel bsc és pénzügy-számvitel msc között mekkora a különbség?
Igen jól látod a dolgokat, sok olyan állás van, amit egy psz-es megkaphat, egy gazdmenes nem.
Fordítva viszont nincs egy sem.
Mivel a gazdmenes csak annyit mondhat, hogy van egy gazdasági diplomája, pályázhat olyan állásra, ahol a gazdasági diploma feltétel.
Viszont a psz-es ugyan úgy elmondhatja, hogy van egy gazdasági diplomája, viszont tud könyvelni (mérlegképes szinten), jobban ért a pénzügyekhez, adózáshoz, stb.
Cserébe nehezebb és szárazabb a szak.
Én is ezért választottam a psz-t.
Olyan nincs egyben, hogy pénzügy-számvitel msc, van külön pénzügy és külön számvitel.
Nem tudom, melyik intézményben tanulsz, de pl. a BGE elég sok számvitelt tanít gazdmenen is, viszont sok más egyetem kevesebbet, ha máshonnan mész számvitel mesterre, akkor bizony pótolni kell bizonyos tárgyakat pluszba. (pl. pénzügyi számvitel)
A pénzügy msc-t viszont ajánlom, bárhol is tanulsz, sokkal kapósabb, jobb, mint ha a gazdmenhet tartozó vezszerv vagy vállfejlesztés msc-t csinálnád.
Bár a számvitelt könyvelést ott megint nem fogod megtanulni ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!