Szerintetek biológusi vagy biológia-történelem tanárival járnék jobban, sos?
Sziasztok!
Most olyan problémába ütköztem, hogy a 2017. általános felvételi eljárást módosították. Osztatlan tanárira szerettem volna menni, biológia-kémia vagy biológia földrajz, na most a földrajz nagyon hátra szorult, nagyon kevés helyen tanítják még, nagyon bizonytalan jövő vár a földrajz szakon végzett tanárokra. AKárcsaka kémia, bár az még keresettebb is, mert orvostanhallgatók gyakran járnak magántanárhoz, de iskolában nagyon kevés óraszámban tanítják, ezért ugye biológia-kémia szakosként, maxmimum óraadó lehetnék. Egy ismerős tanácsolta nekem olyan szakot válasszak a biológia mellé, ha mindenáron tanárnak szeretnék tanulni, amiből kötelező érettségizni. Én azokból a tárgyakból a történelem szakot választottam. Megnéztem Pécsi Tudományegyetemen van is biológia-történelem szakos tanári. Az érettségim már meg van, négyes lett a középszintű törim, biológiából emelt szintem van, jeles is lett, szerencsére. Nem tudom mit csináljak, régi vágyam ,hogy tanár legyek, de a követelmény emelt történelem érettségi, májusig fel kéne készülnöm emelt törire. Tudom fizetésügyileg a biológusi érné meg, tanári pálya nagyon romokban, de eleve 6 év mire végzek, lehet addigra annyira jó lesz,nem tudni semmit se előre....
Szerintetek, Ti mit javasoltok, indokoljátok is legyetek szívesek.
Félreértés ne essék, törit is szeretem, de annyira nem szeretem, hogy egyértelműen azt válasszam biosz mellé, kémiát, vagy földrajzot választottam volna mellé, ahogy írtam is. Törit is szeretem, kb. az első ipari forradalomtól, az ókor annyira nem a kedvencem... Várom válaszotokat, előre is köszönöm, kíváncsi vagyok.
Ezt nem tudtam :/ szerintem írd össze mindegyiknek az előnyét meg a hátrányát, és úgy próbálj meg dönteni, nekem ez sokat szokott segíteni.
Hát, az ókort már elkezdtem, de sokat nem haladtam vele még.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!