A 16. kerületi Szerb Antal Gimnáziumról szeretnék hiteles információhoz jutni az ott tanuló diákoktól vagy szüleiktől. Tudnátok segíteni, hogy könnyebb legyen a döntésünk a suli választásnál?
Én oda jártam előkészítőre és a barátaim is oda járnak:
-Ha az átlagod 3,7-nél lejjebb megy kivágnak
-Az iskola maga nagyon családias
-nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a sportra
-a tanári elvárásról nem tudok semmit mondani(úgy is tanárfüggő)
(Hatalmas udvara van és olyan mintha az ember egy ligetbe menne el.) Remélem segítettem :)
Eszméletlenül jó hely, szerintem életem legjobb döntése volt ezt írni anno az első helyre! A hangulat, a légkör családias, és nem az a versenyistálló típusú hely, ahol agyonhajtják a diákokat. Tanári elvárások mint egy normális gimiben, itt is vannak bőven, de ez persze kell is a jó érettségihez. A tanároktól bármikor kérhetsz segítséget, a saját szabadidejüket képesek csak egy ember miatt is akár korrepetálásra áldozni, ha valami nem megy az illetőnek. Ha támad egy jó ötleted, mint pl egy iskolai tehetségkutató verseny, ők bármikor szívesen támogatják a megvalósítását, meg ilyenek... A lényeg, hogy nagyom figyelnek ránk, diákokra :)
A nyelvoktatás egész színvonalas, 7-8.-ban 3 csoport, 9.-től 5 csoport van angolból. A Headwayből tanítanak, ha érdekel.
Nagyon köszi a választ:-) én sajnos lecsúsztam az előkészítőről. A Szent Lászlóba sikerült magyarra csatlakoznom. Nekem az a suli is számitásba van. Persze sok múlik a központi pontszámtól is. A félévim jól sikerült. Nagyon izgulok mi lesz a sorsom, de bizok a legjobbakban:-)
Nyekes osztályba (angol) szeretnék bejutni. Van anyanyelvi tanár angolból? Te melyik nyelvet javasolnád 2. -nak? olasz vagy francia?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!