Miért akar engem mindenki lebeszélni az anglisztikáról?
"Ha nem tudsz franciaul, de angolul ennyire jol, akkor erdemesebb lenne francia alapszakra menni, angol minorral."
Ki a tököm pontozta fel 100-ra azt, aki szerint nulla nyelvtudással fel fogják venni francia szakra? Az csak a ritkább nyelveknél van, hogy az alapoktól megtanítják az egyetemen (arab, perzsa, török), az ilyen gyakoribbakat eleve magas szinten kell tudni, ha odamész.
Esetleg az orosz, ha tetszik - az is egy nagyobb nyelv, hasznos, és oda nem kell előzetes tudás főszakon.
Vagy skandinavisztika, néderlandisztika, az angol és német után még könnyű is lenne.
Én most vagyok végzős gimiben. Keleti nyelvek és kultúrák szakra szeretnék menni, de az anglisztikát is be fogom írni. Sokan mondták nekem is, hogy ezek közül egyik szak sem éri meg, és nem fogok tudni elhelyezkedni vele. Elterjedt egy olyan nézet az emberek körében, hogy az összes BTK-s szak büfészak, pedig ez nem igaz. Angol tolmácsból tényleg rengeteg van, de ha mellé felveszel egy ritkább nyelvet, abban már van jövő szerintem. Plusz, neked még ott van a német is, az sem éppen hátrány. :)
Melyik egyetemen szeretnél anglisztikára menni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!