Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért akar engem mindenki...

Akoos kérdése:

Miért akar engem mindenki lebeszélni az anglisztikáról?

Figyelt kérdés
12-es vagyok, van angol és német felsőfokú nyelvvizsgám és anglisztikára szeretnék menni, utána pedig tolmács mesterképzés. Nekem azt mondták, hogy a bölcsészkarok semmit nem érnek, és hogy ott semmit nem tanítanak... Vélemény?

2017. jan. 2. 19:01
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Én azért nem látom ilyen borúsan a helyzetet, és nagyon szeretnék elmenni, mert ez a hazám, itt van mindenki, aki számomra fontos, és ez többet ér minden pénznél.
2017. jan. 7. 09:15
 12/19 anonim ***** válasza:
70%
Francia szakra csak akkor mehetsz, ha van emelted franciából.
2017. jan. 7. 16:46
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

"Ha nem tudsz franciaul, de angolul ennyire jol, akkor erdemesebb lenne francia alapszakra menni, angol minorral."

Ki a tököm pontozta fel 100-ra azt, aki szerint nulla nyelvtudással fel fogják venni francia szakra? Az csak a ritkább nyelveknél van, hogy az alapoktól megtanítják az egyetemen (arab, perzsa, török), az ilyen gyakoribbakat eleve magas szinten kell tudni, ha odamész.

2017. jan. 10. 00:14
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg az orosz, ha tetszik - az is egy nagyobb nyelv, hasznos, és oda nem kell előzetes tudás főszakon.

Vagy skandinavisztika, néderlandisztika, az angol és német után még könnyű is lenne.

2017. jan. 10. 00:29
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Én most vagyok végzős gimiben. Keleti nyelvek és kultúrák szakra szeretnék menni, de az anglisztikát is be fogom írni. Sokan mondták nekem is, hogy ezek közül egyik szak sem éri meg, és nem fogok tudni elhelyezkedni vele. Elterjedt egy olyan nézet az emberek körében, hogy az összes BTK-s szak büfészak, pedig ez nem igaz. Angol tolmácsból tényleg rengeteg van, de ha mellé felveszel egy ritkább nyelvet, abban már van jövő szerintem. Plusz, neked még ott van a német is, az sem éppen hátrány. :)

Melyik egyetemen szeretnél anglisztikára menni?

2017. jan. 14. 17:11
 16/19 A kérdező kommentje:
Veszprémre gondoltam, de már meggondoltam magam. Más szakot választok :)
2017. jan. 15. 07:51
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Mit?
2017. jan. 15. 11:02
 18/19 A kérdező kommentje:
jog
2017. jan. 16. 06:43
 19/19 anonim ***** válasza:
0%
Hát jogásszal pont Dunát lehet rekeszteni évek óta, de te tudod.
2017. jan. 16. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!