Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha otthagyom az egyetemet ki...

Ha otthagyom az egyetemet ki kell fizetnem az eddigi féléveimet?

Figyelt kérdés
Állami ösztöndíjas képzésen, az ötödik félévemet végzem, de csak szenvedek, nagyon nem sikerült megtalálnom önmagamat. Már nagyon sokszor megfordult a fejemben, hogy nem vagyok ide való.
2017. jan. 2. 12:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A képzési díj felét kell fizetned, tehát lényegében az 5 szemeszter díjának a felét.
2017. jan. 2. 12:13
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. És azt nem tudod milyen határidő van erre?
2017. jan. 2. 15:38
 3/6 anonim ***** válasza:

Majd fogsz kapni egy levelet az oktatási Hivataltól valamikor, azt csak akkor kell fizetned, de kérhetsz majd részletfizetést is.

Nem is akarsz elkezdeni egy másikat egyetemet vagy szakot?

2017. jan. 2. 17:33
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Még nem tudom, attól is függ, hogy ez a vizsgaidőszakom, hogy alakul. Igyekszek tanulni, de így, hogy nem érdekel igazán, nehezen megy, passzívon is voltam már, olyan tárgyam is van, ami nem sikerült. Ha el is kezdek vmit, biztos nem nappalisként, hanem levelezőn.
2017. jan. 2. 21:00
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha még van passzívod,akkor inkább menj ismét passzívra, ha ott akarnád hagyni az egyetemet. Aztán gondolkozol rajta, hogy mit csinálj. mindenesetre felvételizz most ismét valahova, ingyenes. Legyen meg a lehetőséged, ha meggondolnád magad a nyáron. Azt ha felvesznek és szerzel egy bármilyen diplomát a régi félbehagyott képzésre sem kell visszafizessél semmit. csak a szakváltás, vagy egyetemváltás 1 éven belül egyen. A kreditjeidet vagy egy részét biztos be tudod számíttatni az új helyen.
2017. jan. 3. 18:23
 6/6 A kérdező kommentje:
Ezeket tudom, és köszönöm a segítséget :)
2017. jan. 4. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!