Pályaválasztás? Tudnátok segíteni?
Idén vagyok nyolcadikos, és ugye pályaválasztás. Van 2 iskola ami nagyon-nagyon tetszik, de nem tudok választani. Szerintetek hogyan válasszam ki hogy melyik legyen az első helyen? Lassan le kell adni, és nagyon bizonytalan vagyok :/ Hogy döntsek?
14/L
Írnál esetleg valamit a két iskoláról vagy hogy mi érdekel mi az előnye az egyiknek mi a másiknak?
így nehéz lesz válaszolnunk...
Bocsánat, írom:
Az egyik iskola az egy ici-picivel nívósabb, nehezebb bejutni. Itt van direkt emelt angol osztály, ami engem érdekelne. Az iskola nagyon szép, igényes, jók az osztálykirándulások. Akiket megkérdeztem, azok mind szerették/szeretik.
A másik:
Ez egyben általános iskola is, így családiasabb a légkör. Több program van, és ide könnyebb bejutni is, és nem akkora a híre(bár a 100-as minősítésben előrébb van mint amelyiket először említettem). Itt van uszoda, konditerem is. Itt ugyanúgy emelten lehetne tanulni a nyelveket.
Nagyjából ezeket tudtam meg a nyíltnapokról. Remélem így már tudsz segíteni.:)
Első vagyok:
szerintem is azt rakd előre amelyik a nívósabb, feltéve ha tényleg ez tetszik jobban
az iskolák általában nézik ezt, hogy hanyadiknak is jelölted meg azt a szakot ami náluk van(legalábbis nálam anno így volt)
ahogy leírod túl nagy különbség nincsen hiszen mindkét helyen tudsz nyelvet tanulni
az első iskolában viszont gondolom több órában/magasabb szinten(nekem ez jött le abból amit írtál), ezért ha tényleg érdekel(sokan csak azért mennek el nyelvtagozatra, mert nem tudják, hogy mit akarnak később, ez esetben szerintem nem szerencsés semmilyen tagozat mondjuk) a nyelv akkor lehet ez előnyösebb
ja és amúgy ez még valóban nem pályaválasztás, az érettségiig még nagyon sok időd lesz, ha esetleg más fog érdekelni akkor arra is fel tudsz még készülni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!