Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tudnátok budapesti gimnáziumok...

Tudnátok budapesti gimnáziumokat ajánlani?

Figyelt kérdés
8.-os vagyok és még nincs különösebb elképzelésem. 6 osztályos gimnáziumba járok, de megírom a felvételit, mert úgy gondolom járhatnék jobb helyre is. Németet tanulok és szeretném folytatni, ezért néztem az osztrák gimnáziumot is (ÖSB). Valaki tudna róla tapasztalatokat írni, meg hogy milyen ott a felvételi? Tanárok, légkör stb. És örülnék, ha tudnátok ajánlani gimnáziumokat, amik azért nem olyan gyengék. Előre is köszi!

2016. dec. 27. 22:41
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

En az OSB-be jartam. Nem tudom, mi a feltetele annak, hogy atkerulj egy masik gimibol, be kell telefonalni, es segitenek. Gondolom szemelyes beszelgetes es felveteli. En a mellette levo osztrak alatalanosba jartam, innen a legtobben az OSD-be mentek tovabb. Felvetelit irtunk nemetbol es matekbol, miven erosen real gimnaziumrol van szo. Nagyon jo a legkor, tiszta, rendezett az iskola. Sokkal szinvonalasabb az oktatas, osszehasonlithatatlan a magyarral. Peldakepp a mellette levo osztrak altalanosbol a vegzos evfolyam 99%-a egy komplex felsofuko nemet nyelvvizsgaval a zsebeben ballag el. Teljesen mashogy adjak at a tananyagot, eletre nevelnek, ertekekre. Anyanyelvi tanarok tanitanak minden targyat a magyaron es a testnevelesen kivul. Ha egy magyar sulibol kerulsz at, fel kell kotnod a gatyadat, mert sokkal magasabb a kovetelmeny, es eltanacsolnak, ha ugy gondoljak, hogy nem hozod a szintet tudasban vagy mentalitasban, es tandij is van, ugyhogy az anyagi helyzetetek is szempont. Akik itt vegeztek, azoknak egyenes ut nyilt az egyetemre es egy jo elethez. Mindemellett a megszokottol eltero elmenyekben van reszuk az itt tanuloknak. Kulfoldon voltunk osztalykirandulasokon, a szalagavato nem a tornateremben, hanem a Marriott szalloda rendezvenytermeben volt stb.

Hasonlo a Deutsche Schule, magyarok kozul a Szinyei es az EKG is nagyon eros gimi.

2016. dec. 28. 00:09
 2/3 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a gyors választ! (felpontoztalak ;)) A tandíjról tudok és utánanéztem annak is, hogy gimiből is rendes felvételivel e kell bejutni. Szorgalmas tanuló vagyok, a válaszodból ítélve ez sokat számít, de félek, hogy nagyon stresszes lennék az elvárásoktól. Szerinted milyen nehéz az, hogy németül van a legtöbb tárgy? Nagyon sokat kell tanulni?
2016. dec. 28. 20:20
 3/3 anonim ***** válasza:
A magyar sulikhoz kepest nehez. Hat nekem termeszetes volt, higy nemetul volt minden targy, mivel 1. osztalytol fogva ezt szoktam meg. Kb olyan, mintha azt merdeznem, hogy neked milyen, hogy magyarul tanulsz mindent? Nincs ra jo valasz, mert mas a szemszoged. Lehet, hogy eleinte stresszes lenne. Gyorsan fel kell venned a tempot, idohuzas nelkul az tuti. Mond meg, hogy mennyira akarod, es kerj egy lehetoseget!
2016. dec. 28. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!