Tudnátok budapesti gimnáziumokat ajánlani?
En az OSB-be jartam. Nem tudom, mi a feltetele annak, hogy atkerulj egy masik gimibol, be kell telefonalni, es segitenek. Gondolom szemelyes beszelgetes es felveteli. En a mellette levo osztrak alatalanosba jartam, innen a legtobben az OSD-be mentek tovabb. Felvetelit irtunk nemetbol es matekbol, miven erosen real gimnaziumrol van szo. Nagyon jo a legkor, tiszta, rendezett az iskola. Sokkal szinvonalasabb az oktatas, osszehasonlithatatlan a magyarral. Peldakepp a mellette levo osztrak altalanosbol a vegzos evfolyam 99%-a egy komplex felsofuko nemet nyelvvizsgaval a zsebeben ballag el. Teljesen mashogy adjak at a tananyagot, eletre nevelnek, ertekekre. Anyanyelvi tanarok tanitanak minden targyat a magyaron es a testnevelesen kivul. Ha egy magyar sulibol kerulsz at, fel kell kotnod a gatyadat, mert sokkal magasabb a kovetelmeny, es eltanacsolnak, ha ugy gondoljak, hogy nem hozod a szintet tudasban vagy mentalitasban, es tandij is van, ugyhogy az anyagi helyzetetek is szempont. Akik itt vegeztek, azoknak egyenes ut nyilt az egyetemre es egy jo elethez. Mindemellett a megszokottol eltero elmenyekben van reszuk az itt tanuloknak. Kulfoldon voltunk osztalykirandulasokon, a szalagavato nem a tornateremben, hanem a Marriott szalloda rendezvenytermeben volt stb.
Hasonlo a Deutsche Schule, magyarok kozul a Szinyei es az EKG is nagyon eros gimi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!