Turizmus-vendéglátás szakra szeretnék menni. Melyik iskolát ajánljátok?
Telített a szakma,nagy kiugrási lehetőségeket ne várj itthon, esetleg külföldön.
Az iskola nehéz,legalábbis nekem az és főleg az eleje,mert akkor közgazdaságot tanulunk,mert ugyebár közgazdász +plusz a szakirány-os végzettséget kapjuk.Én elméletileg közgazdász-rendezvényszervező leszek.Az eleje tényleg iszonyat,gazdaságmatek,közgáz,stat,könyvelés, de a 3. évtől már öröm csinálni.
Iskolák.Nos mint tudod,a munkahelyek általában nézik hol tanultál.Ha kicsi vagy új a főiskola sz@rba sem nézik,mert nincs presztízsértéke,hiába ad többet mint egy régi.Van egy 10-es rangsor a t-v szakot indító iskolákról,ebből az első 3-at érdemes bejelölni.Az első természetesen a BGF,a másodikat nemtudom de a harmadik ha jól tudom a HJF.Én ide járok (mmint HJF:D) erről tudok neked mesélni.Azt kell mondjam azért bár fiatal iskola (ebben az évtizedben alapították), hamar a dobogóra jutottunk.Sokan lealacsonyítják,nem tartják méltónak a piacon belüli versenyre, de azért azt el kell mondjam,hogy Kondorosi Ferenc volt a rektorunk (bár idén márciusban váltottunk valakire) és olyan tanárok oktatnak mint Dr. Jandala Csilla, Köves Tamás, Dr. Salamon András,Molnár Csilla, Bártfai Pál és így tovább (rájuk tudsz keresni guglin).Nem rábeszélés,sokan szidják a sulit, nekem nincs bajom vele.Tény, van hová fejlődnie de azért jó kis suli ez:)
Akkor itt nincs más kérdés, menj a BGF-re.
Tényleg nagy a presztízsértéke,jó a suli hírneve,a tudás 1/3-át adja csak az iskola, rendes ismereteid csak a munkából lehetnek majd.
Persze attól függ mit szeretnél csinálni, tanár szeretnél lenni, vagy a szállodaiparban dolgozni esetleg vállakozást indítani (itt most inkább vendéglátásra gondolok) vagy rendezvényszervező lenni.
A Hellerről sokat hallottam én is,dicsérték régen, nekem több csoporttásam és ismerősöm van akik vagy hozzánk vagy másik iskolába mentek.
Azt mondom mérlegelj különböző szempontok szerint.Mi neked a fontos, a tudás?A tanárok hírneve és tanítási módszere vagy az,hogy legyen egy jó nevű iskolától diplomád de tegyük fel tudás ne legyen akkora mögötte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!