Lehetséges, hogy van olyan magyar egyetem, ahol a nem teljesített krediteket nem szamolják bele az átlagba/kumm. átlagba?
Tavaly elso felevben megbuktam matekbol 5kredites targy, szamvitel -5 kredit.
Igy kaptam 16 ezret havonta.
Erre a masodik felevben semmibol, es nem kaptam osztondijat :D
Az átlagba természetesen nem számolják a nem teljesített tárgyakat, legalábbis ha helyesen akarnak számolni. Milyen jegyet számoljanak rájuk, 1-est, vagy 0-st? És minek, amikor az átlagnak az a lényege, hogy a tárgyaidból milyen eredményt értél el, és nem az, hogy számoljunk bele mindent, ami lerontja? És ha újra felveszed a tárgyat, akkor majd kétszer lesz számolva a kumulált átlagba, annak mi értelme?
Ha egyetlen tantárgyat teljesítettél a félévben, és az 5-ös, akkor arra a félévre az átlagos 5, a kumulált átlagba meg nyilván értelemszerűen számít bele.
Különböző ösztöndíjindexekbe és korrigált indexekbe bele szokták számolni a nem teljesített tárgyakat is valamilyen módon. Pl. ösztöndíjindex a legtöbb helyen nem is egy sima átlag, hanem fix 30-cal osztva az eredmények súlyozott összege. Vagy egyes helyeken számolnak korrigált indexet, ami pl. a sima átlag felszorozva a teljesített/felvett kredit hányadossal. Ezek az ösztöndíjadat érintik, amelyeket félévente osztanak, és fontos a hallgatók közötti egyenlő megítélés, ezért nyilván senki nem arra kíváncsi, hogy te milyen jól teljesítettél egyetlen tantárgyat 5-ösre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!