Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mérnök szeretnék lenni....

Mérnök szeretnék lenni. Hogyan készüljek? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Villamos mérnök szeretnék lenni mindig is imádtam a fizikát főleg az elektromossággal kapcsolatos részeit.Többször voltam versenyen.Pakson csoportban 3. ak lettünk a Teller Ede versenyen.Az érdekelne melyik tantárgyakra koncentráljak.Kémiából nagyon rossz vagyok általánosba semmit nem tanultunk.Most vagyok elsős egy reál tagozaton.Arra gondoltam fizika faktos leszek majd és abból teszek emelt érettségit.Emellett gondolom alap a középfokú nyelvvizsga.Ha a többiből középszintű érettségit teszek fel fognak e venni egyetemre?BME-t néztem.Minden ötletet tanácsot elfogadok

2016. dec. 13. 17:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Matek fizika és infó amire gyúrj rá. Hogy felvesznek-e? Nézz utána hogyan zajlik a pontszámítás (mennyire számítanak az évvégi vagy félévi és az érettségi osztályzatok, és melyik tárgyak eredményei számítanak jobban) és kövesd figyelemmel a korábbi és az elkövetkező pár év ponthatárait, hogy alakulnak. Becsüld meg mennyi lesz a pontszámod. Elvileg a nyelvvizsga is beleszámít úgyhogy arra is gyúrhatsz.
2016. dec. 13. 17:19
 2/5 anonim ***** válasza:
Bekerulni konnyu en a matek emeptet valasztanam hidd el tobre mesz vele persze fizikat is emelt szinten tanuld de a matek emelt az elengedhetetlen (mar ha nem akarsz az egyetemen szivni)
2016. dec. 13. 17:29
 3/5 anonim ***** válasza:
nagyon kell az emelt matek - a vill.karon a függvényanalízist csak azok bírják, akik erős középiskolai matek alappal rendelkeznek,tagozatosok, vagy külön foglalkoztak vele sokat. Fizika emelt is jó pluszban és kell a nyelvvizsga is.
2016. dec. 13. 17:37
 4/5 anonim ***** válasza:

Fizikának a villamosságtan részét igen jól kell vágnod.

Emellett a matematikára helyezd a hangsúlyt, különösképpen a deriválás, integrálás témaköreire vonatkozóan.

Mindent diffegyenletekkel fogtok majd leírni. Általános alapnak szerintem kiváló a Bólyai könyvsorozat -e 2 tagjának végigvétele.

Önállóan, tanári segítség nélkül tanulhatsz belőlük gyakorlatilag.

Az önállóság a felsőoktatásban is egy fontos szempont lesz.

Ha van elég szabadidőd, akkor foglalkozz még informatikával, különösen a programozás részével.

Ha még ezen kívül is lesz időd, akkor foglalkozz gyakorlatban is a dolgokkal.

Igen hasznos lehet egy elektronikai technikumi képesítés, hogy a gyakorlatban is lásd a dolgokat...

A nyelvekre meg nagy hangsúlyt kell fordítani, manapság az angol felé ment el a világ, többnyire (sajnos vagy nem sajnos...)

2016. dec. 13. 19:36
 5/5 anonim válasza:

semmire nem kell gyúrni, mivel az első két hónapban több anyagot fognak a nyakadba varrni, mint az utóbbi 4 évedben!

Szorgalom és kész!

2016. dec. 16. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!