Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Debrecen vagy Szeged? (továbbt...

Debrecen vagy Szeged? (továbbtanulási szempontból)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most vagyok tizenegyedikes, és eltökéltem, hogy orvosira fogok menni, de Pestet semmiképpen nem választanám, illetve ha szimpatizálnék is a fővárossal, nem lakom olyan messze, hogy esélyem legyen bekerülni a kollégiumba.

A debreceni és a szegedi ÁOK között vacillálok, de egyszerűen döntésképtelen vagyok. Úgy vettem észre, hogy a mi sulinkból inkább Szegedre jelentkeznek a diákok, illetve fura módon a tanári kar jelentős része is ott végzett, pedig Vác majdhogynem az ország egyik, Szeged meg a másik végének tekinthető. Viszont mostanában egyre több ember dicséri nekem a debreceni egyetemet is. Nektek mi a véleményetek? Hol színvonalasabb az oktatás? Melyik város hangulatosabb, ideálisabb egy fiatal számára? :)

2016. dec. 4. 19:15
 1/7 anonim ***** válasza:
93%
Hallgatóként (Pest) azt mondanám, én egyértelműen szívesebben élnék Szegeden. Valamiért a hallomásaim alapján a SZTE is jobban tetszik nekem. De persze ez szubjektív... és nem is igen támaszthatom alá mással, minthogy mindkét városban jártam párszor, és mindkét helyről volt pár ismerősöm.
2016. dec. 4. 19:28
 2/7 anonim ***** válasza:
72%
A szegedi orvosi keményebb mint a pesti,azért akarnak többen pestre menni. Úgyhogy inkább Pestet ajánlom. Régebben még 15-20 évvel ezelött is a Szegediek mentek át pestre ,mert az itteni orvosit nem bírták. Ott meg jól elvoltak. Meg Szeged az egy szép város, nyugis,míg Pestre meg az egész országból odafújja a szemetet a szél..
2016. dec. 17. 07:50
 3/7 A kérdező kommentje:

Szerintem elég gáz lenne, ha egy leendő orvos az alapján választana egyetemet, hogy melyik a kevésbé húzós. Meg egyébként is leírtam, hogy Pest se nem szimpatikus, se kollégiumot nem kaphatnék, és nem vagyunk olyan anyagi helyzetben, hogy Pesten albérletet fizessünk.

Egyébként köszönöm a válaszokat! :)

2016. dec. 23. 14:52
 4/7 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem Szeged jobb város, nekem jobban tetszett.

Viszont Debreceni egyetemről hallottam jókat. (Szegedi E.-ről jót is rosszat is).

2016. dec. 23. 14:56
 5/7 anonim ***** válasza:
45%
Bár szerintem mind a kettő jó egyetem :)
2016. dec. 24. 10:29
 6/7 anonim ***** válasza:
79%
Most lesznek a nyílt napok, menj el és nézd meg! Aztán majd látod, melyikbe szeretsz vele. Én Szegeden imádom az egyetemi könyvtárat, és a várost, de a karról nem tudok nyilatkozni, mert másikra járok. Az biztos, hogy az orvosi kemény, szoktam látni orvostanhallgatókat anatómia könyvön aludni. És gondolom, nem jó kedvükben csinálják ezt.
2017. jan. 17. 02:12
 7/7 anonim ***** válasza:
95%

Úgy dönts, hogy saját magad megnézed előre a két egyetemet és a két várost. Ne a más véleménye legyen az irányadó!

Én Debrecenre szavazok, de feltétlen nézd meg Szegedet is!

2017. jan. 17. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!