Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha egyetemet szeretnék váltani...

Ha egyetemet szeretnék váltani, és ezt írja a célegyetem, akkor?

Figyelt kérdés

Szóval, akármit néztem neten, pl eduline, mindig csak olyat olvastam, hogy ha egyetemet váltok, átjelentkezéssel és nem újrafelvételivel, akkor a célegyetem csak önköltséges képzésre vesz fel.

Azonban most megtaláltam a célegyetem TVSZ-ét, és abban az átvételnél írnak 3 kritériumot. Ha mindháromnak megfelelek, azt írja, hogy állami ösztöndíjas képzésre vesznek át, ha csak kettőre, akkor önköltségesnek?

Létezik hogy mindenhol fals információt adnak, miszerint csak önköltségesre veszek át?

Ebben az esetben keressem fel a célegyetem TO-ját, vagy egyből küldhetem is a dékánhelyettesnek az átvételi kérelmemet?

Egyébként ugyanarra a szakra szeretnék átmenni a célegyetemre, mint amin most vagyok.

2016. dec. 1. 00:06
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Én egy szóval sem mondtam, hogy költségtérítésesen jobb elvégezni egy szakot, mint állami támogatott képzésen!

Csupán annyit mondtam, hogy ne mondd meg, hogy mivel járok a legjobban, ha egyetemet szeretnék váltani, mert nem ismered az okokat, a körülményeket.

Nem tudod egyáltalán, hogy milyen szakon vagyok, így azt sem, hogy mely egyetemeken oktatják, tehát melyik egyetemről szeretnék átmenni melyik egyetemre, azt sem, hogy hányadéves vagyok, azt sem, hogy miért szeretnék átmenni másik egyetemre, sem azt, hogy passzívon vagyok-e alapból vagy sem.

Sőt, azt sem tudod, hogy egyáltalán Magyarországon élek-e vagy sem, itthoni egyetemek közt szeretnék váltani, vagy külföldiről hazajönni, azt se tudod, hogy hány éves vagyok, dolgozok-e mellette vagy sem.

2016. dec. 4. 11:56
 12/20 anonim ***** válasza:

Ezeket nem is kell tudjam. Miért kellene, hogy tudjam?

Egyszerű a képlet, azt kérdezted, hogy államisra átvesznek-e (bárhonann is, ez nem lényegesa kérdés szempontjából), és belinkelted a szabályzat egy részét.

Mondtuk, hogy nem vesznek át államisra, csak költségtérítésesre.

Erre mondtam (megint teljesen mindegy honnan hova mész), hogyha nem vesznek át államisra, akkor úgy tudsz bekerülni államisra, ha újra felvételizel, vagy felvételizel oda ahova menni akarsz és ha felvesznek, akkor szeptembertől ott folytathatod a tanulmányaidat, ahol júniusban abbahagytad, de már államisként.

Minek kellene bármi mást tudnom rólad?

Tehát a legjobb választ adtam neked, mert önzetlen vagyok, veled ellentétben.

2016. dec. 4. 12:15
 13/20 A kérdező kommentje:

A lényeg még mindig nem változik.

Volt egy kérdésem, kaptam rá választ, és mellé még egy jó nagy adag okoskodást is.

A nagy "önzetlenséged" csak okoskodás, mindenféle ok nélkül, mert hiába szajkózod a magad igazát, igenis számítanak a körülmények, de mivel nem ismered őket, így nem tudod felfogni.

A segítség csak akkor segítség, ha kérik, különben pedig nem más, mint okoskodás.

2016. dec. 5. 14:37
 14/20 anonim ***** válasza:

A segítség az mindig segítség, csak van aki nem fogadja el, mert okoskodik.

Szóval a lényeg az, hogy mivel nem tudsz államisra átmenni ezért nem mész át a másik egyetemre?

2016. dec. 5. 15:35
 15/20 A kérdező kommentje:

HA VALAKINEK SZÜKSÉGES ÁTVÉTELLEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ:

Igenis a célegyetem to-ját fel kell keresni, mert engem pl át fognak venni állami támogatott képzésre, ha mindhárom feltételnek megfelelek! Ez biztos!

Szóval aki átjelentezést fontolgat, az mindenképpen keresse fel a célegyetemet a biztos információkért, és nem kell feltétlenül elhinni mindent, amit neten írnak ezzel kapcsolatban!

2017. febr. 22. 22:37
 16/20 anonim ***** válasza:
46%
Ha elolvasod én nem írtam, hogy nem mehetsz át államisra, csak azt írtam kicsi a valószínűsége, hogy átvesznek államisra. Ha a célegyetemeden is vannak önköltségesek, akkor nyilván ők is pályáznak államis helyre és nyilván az államis helyek nem végtelenek. Tehát akkor fognak átvenni államisra, ha van szabad hely és a rangsorban eléred a szabad helyek számának megfelelő sorszámot. Tehát ha 3 szabad államis hely van, akkor a rangsorban az első 3-ban kell bent legyél, hogy átvegyenek államisra. Ha átvesznek az is kérdés, hogy hány krediteted ismerik el, mennyit tudsz beszámíttatni. Majd azért írd meg, hogy átvettek-e államisra.
2017. márc. 9. 16:17
 17/20 A kérdező kommentje:
A T.O. minden információt elmondott, semmi ilyenről nincsen szó. Hiába magyarázod.
2017. márc. 9. 16:48
 18/20 anonim ***** válasza:

Nem magyarázom, csak próbálok segíteni, nehogy csalódjál. Mert nem hivatkozhatsz arra, hogy neked ezt mondták, illetve hivatkozhatsz, csak nem fogsz menni vele semmire, ha nem jó információt adtak.

Nekem teljesen mindegy, hogy átvesznek-e téged vagy nem. Én örülni fogok neki, ha téged átvesznek államisra. Nyilván ha a rangsorban az első leszel, és ha legalább 1 hely van, akkor biztosan átvesznek államisra.

Szóval jó tanulást, sok sikert! Majd azért írd meg szeptemberben, hogy mi lett.

2017. márc. 10. 12:09
 19/20 A kérdező kommentje:
Az állításaiddal ellentétben ÁTVETTEK, ráadásul ÁLLAMI ÖSZTÖNDÍJAS képzésre. :)
2017. szept. 1. 18:59
 20/20 anonim ***** válasza:
Melyik egyetem?
2017. szept. 2. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!