Meilyk iskola lenne jó nekem? 13/l
Szóval...
Nemsokára hazaköltözünk és addigra a 8 éves gimnázium alsó tagozatát kijárnám (Ausztriában lakunk).
Mindenképp egy jó gimnáziumba szeretnék menni, ahol németül tanulnék tovább (lehetőleg Budapesten). De nem tudom/tudjuk, hogy meilyk erős, de "barátságos" is.
Anyukám a DNG-t szeretné, de nekem az annyira nem jön be.
Milyen iskolák vannak még, ahol felsőfokú Német diplomát szerezhetek?
Erfe gondoltam (a DNG oldalán van):
"Ami megszerezhető…
Gimnáziumunkban 1996 óta megszerezhető az ún. DSD II (Deutsches Sprachdiplom) német nyelvdiploma, mely az eredménytől függően honosítható felső- vagy középfokú nyelvvizsgaként, de sok esetben belépő is a német nyelvterületen történő továbbtanuláshoz."
Szia!
Az én lányom a DNG-be jár és imádja.
Remélem ősztől a kisebbik is bejut.
Én is oda jártam. 22 éve végeztem, akkor még 4 éves volt.
Erős gimnázium, itthon és külföldön is jó az esélyed az általad választott felsőoktatási intézménybe bejutni.
Nem tudom, mi nem jött be neked ott annyira, de beszélgess DNG-sekkel. Jók az osztályközösségek, jó a suliközösség, segítőkészek a tanárok. Nagy előnynek tartom, hogy 0.ban szinte mindent csoportbontásban tanulnak. Azt gondolom az osztrák előéleteddel könnyedén veszed az írásbeli és szóbeli akadályt, amely a haladó németre németből megy és nehéz szokott lenni.
Köszönöm, mindenkinek ment a zöld pacsi :)
Az a baj, hagy a DNG-ről elég sok rosszat olvastam itt GYIKen. Ezért nem tudom, hogy tényleg olyan jó iskola, vagy nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!