Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Valaki segítene? (Továbbtanulás)

Valaki segítene? (Továbbtanulás)

Figyelt kérdés

Pesten a Corvinus egyetemre szeretnék menni 1 év múlva, de nem igazán találtam olyan oldalt ahol leírják, melyik szakhoz melyik tantárgy kell.

Már kinéztem egy szakot: Gazdaságinformatikus

Nyilvánvaló, hogy gazdasági meg informatika számít, tehát ha ebből a kettőből viszem a pontokat az elvileg jó lehet, de megszeretnék bizonyosodni róla!

2016. nov. 13. 17:14
 1/2 anonim ***** válasza:

a gazd.infó egy olyan szak amiből általában az SQL és az Excel tudással szoktak elhelyezkedni

matekot és emelt infót javaslok, persze gondolom be lehet kerülni törivel és lovári nyelvvizsgával is, csak én nem tartom jó ötletnek

a gazdasági szakértésnek amúgy gazdinfó szinten nem sok értelme van, az lesz, hogy felvesznek a deloitte-hez vagy az NN-hez aztán lesz egy kész verziója a munkádnak és azt kell fejleszteni, leginkább számítástechnikai innovációkkal

egyébként az, hogy corvinuson végzed aztán nem garancia semmire (sőt...)

2016. nov. 13. 17:49
 2/2 anonim ***** válasza:

"egyébként az, hogy corvinuson végzed aztán nem garancia semmire (sőt...)"

Tavaly végeztem ezen a szakon, konkrétan nem tudok olyan szaktársamról, akinek gondot jelentett volna az elhelyezkedés.

Amúgy emelt matek ajánlott, nem muszáj belőle érettségi, de sokat segít, ha nem egyetemen látsz először integrálást meg deriválást.

Gazdasági meg informatikai előtanulmányok egyáltalán nem fontosak, mindent alapról tanítanak. Persze tök jó ha infó érettségiről vannak valamilyen SQL-es ismereteid (az Access közép infó érettségin tananyag), esetleg életedben egy kicsit programoztál akárhogyan, de ez már tényleg csak hab lenne a tortán. Na meg esetleg egy stabil Excel alap sem árt, mert ugyan nem lesz túl hangsúlyos, de sok tárgynál használjátok majd.

2016. nov. 14. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!