A tanárok mit gondolnak azokról a tanulókról, akiknek nagyon jól megy a tanulás, de az iskolán kívüli dolgokhoz kb. hozzá se tudnak szólni? (részletek lent)
Figyelt kérdés
Vagy nem tudnak beilleszkedni az osztályközösségbe, nem lehet velük hétköznapi témákról beszélgetni, mert állandóan csak a tanulással foglalkoznak. Szeretik, vagy lenézik az ilyen gyerekeket, vagy próbálnak segíteni nekik "életképesebbé" válniuk? Csak mert én ilyen voltam, és akkoriban azt hittem ez így helyes, és a legjobb tanulók között voltam, most meg már kb. 10 éve össze van omolva az életem, és a munkahelyemen is kb. hülyének néznek, ami nagyon megalázó ahhoz képest, hogy annó "szárnyaltam", de csak a tanulásban, az élet dolgaiban akkoriban sem.2016. nov. 13. 00:57
1/5 anonim válasza:
Aki csak tanulással tud kitűnő lenni(nagyon sokkal) az életet nem fogja bírni. Példa: Tavaly írtunk központi felvételit csomóan tanultak 7. óta rá kitűnő tanulók voltam mégis 60pontjuk lett, én egy 3-4 tanuló vagyok akinek 85pontja lett. Fontos a szorgalom, de nem elég ahhoz hogy megéljen valaki csak abból. A legtöbb 16-17 éves nem hogy az aktuálpolitikával nincs képbe hanem azon van hogy mit érdekel engem hogy fent a nagy fejesek mit csinálnak, és ez nem a szülő hanem az iskola hibája. Kéne gazdaságtan és aktuál politikát is tanítani. Az nem műveltség hogy felmondok egy verset ha még azt se tudja megmondani ki éppen az ország vezetője...
2/5 anonim válasza:
ja, lenézik és nem fognak segíteni rajta, nekik a reguláris tananyagot kell megtanítani, másra az életnek, a hibáinak, a szüleinek kell megtanítani az embert. Mindenhol jobban elismerik azt, aki két lábon áll és mindkettőn biztosan
3/5 anonim válasza:
Egyáltalán nem néztem le a magasabb képességű diákjaim, sőt örültem mert tehetséggondozásra tudtam vinni plusz óraszámért. Tehát megvolt a heti óraszámom. :-) Felsős törit tanítottam vidéken, ahol amúgy is kevés a diák, a tehetség és ellenben sok a kötelező teendő. A későbbiekben biológus lett a kedvenc tehetségemből, a másik orvosnak tanul... a többiekről nem tudok. A lényeg hogy a képességei szerint illeszkedjen be később és ne adja alább mert pont ez a magassabb IQ ellenszenvet válthat ki az alulképzettebbek körében.
4/5 anonim válasza:
azért ez nem pont erre a kérdésre lett volna a válasz
5/5 anonim válasza:
Van, aki introvertáltabb, és kicsit talán "ügyetlenke", de később kinyílik. Akik nagyon pörögnek és minden OK kifelé fiatalon, de pl tanulás nem annyira megy, ők lehet, hogy 35-40 évesen már kicsit ki is élik magukat. Aki jól tanult, és jól dolgozik, annak olyan 35-40 évesen már megjönnek a szakmai sikerek is és az introvertáltak is kicsit kinyílnak. Ne aggódj, a személyiség nem egy nap alatt alakul ki. Ez egy folyamat. Kezdj el sportolni, az mindig segít! Jó hobbinak is. A munkahelyen sem a leghangosabb véleményre kell adni. Keress magadnak barátokat, olyat, akivel jó moziba menni, beszélgetni. Nyugi! :-)
Mi a konkrét gondod, hány éves vagy? Ffi/nő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!