Melyik budapesti gimnáziumot ajánljátok? Részletek lent.
Kolcsey jutott eloszor eszembe, a francia miatt, szinvonalas iskola, jo a nyelvoktatas.
Karinthy gimi mar tenyleg eros suli (nyelvekben kulonosen, de mindan masbol is), ha szereted/birod a terhelest, akkor nagyon ajanlom. Jokat hallottam rola (osztalykozosseg, tanarok...), most azt hiszem 10. lett az eves rangsorban.
Termeszettudomany teren, 13. Keruleti Berzsenyi! Fantasztikus hangulatu hely, 20-25 helyen lehet most, nyelvekben is jo.
És olyan suli nincs,ahol kémiát nagyobb óraszámban és franciát mellé?
Van természettudományos,de ott biosz,földrajz,fizika is van mellé....vagy van kémia tagozat,ahol meg csak olaszt és németet lehet tanulni..Petrikben meg orosz/német /angol.
Ha kémiát szeretnél tanulni, akkor az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumot, azon belül is a komplex természettudományi tagozatot tudom javasolni, a kémiaoktatás országosan itt a legkiemelkedőbb.
Ugyan a több tárgy is emelt óraszámban van oktatva, mégis a kémia a legkiemelkedőbb, amit 6, 5, 4 órában tanulhatsz az első három évben, majd a negyedik évben heti 1 óra szintentartás van (ezzel szemben a mostani általános tanterv 2 évi heti 2-es óraszámmal).
A fizika is magas színvonalon és óraszámban van oktatva, de a többi természettudományos tárgyat is komolyan veszik.
{Csak kémia tagozatot felesleges keresned, csak kémiával nem is érsz semmit, ha egyetemre akarsz menni , plusz nem is nagyon van ilyen.}
Bizonyosan nem tudom, milyen nyelvet tanulnak majd a most felvételizők, mert minden évben változtatják, de valószínűsítem franciát, ugyanis a 11. évfolyamon németet, a 10. évfolyamon oroszt, a mostani kilencediken pedig olaszt tanulnak. [Persze ez az ELTE-től függ.]
Ja és még annyit, ha ide akarsz jönni jól kell szerepelned írásbelin és szóbelin is, továbbá a jegyeid se nagyon romoljanak tovább, igaz a jegyek kevés pontot adnak (110/10):)
Félreértettél.
Ezeket a nyelveket a most odajárók tanulják.
Azt Apáczaiban kötött nyelv van, amit az ELTE jelöl ki.
És mivel a korábbi 3 komplexes tagozat más nyelveket tanul, valószínűleg a mostaniak franciát fognak.
De ennek még utánanézek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!