Mennyire érdemes egy egyetemen először felsőoktatási szakképzésre, majd 2 év után alapképzésre menni, beszámíttatva a krediteket?
Valakinek van esetleg ilyen tapasztalata? Arra gondoltam, hogy kereskedelem és marketing szakra jelentkeznék fsz-ben, majd utána folytatnám a maradék másfél évet alapképzésen. Mivel a támogatott fsz-re 250 pont körül van a határ, elég simán bekerülnék és nem fizetős, viszont az alapképzés államin 462 pont, nekem pedig olyan 390-400 pont körüli lesz a végeredmény, így sajnos kiesik:/ Na és az fsz után pedig beszámoltatnám az addigi krediteket, és csak másfél évet kellene "kifizetni" fizetősön a diplomáért. Mennyire éri meg így? Milyen az oktatás a felsőoktatási szakképzésnél?
A válaszokat előre is köszönöm!:)
"Ez így hülyeség ani utolsó állít, egyazon intézményen belül, ha tantárgyi változások nem következnek be, akkor az alapszakosokkal azonos tárgyaid el tudod fogadtatni"
Nem hülyeség, épp arra akarlak rávezetni, hogy attól mert hasonló a nevűek a tárgyak, sőt attól mert ugyan az a nevük és még a tartalmuk is nagyjából ugyan az, nem biztos, hogy el fogják fogadni. Más is írta fentebb, hogy:
" Az alapozó tárgyak ugyan azok, csak gondolom más óraszámban vannak és nem mindenbe mennek bele(annyira) mint bsc-n. "
Ez már tipikusan olyan helyzet, ahol nem fognak elfogadni egy fsz-es tárgyat bsc-n. Nálunk még egyetemen belül, bsc-k között sem feltétlenül fogadtak el minden tárgyat szakok között. A számvitel alapjait hiába tanulta kb. majdnem minden szak, akkor sem fogadják el a pl. gazdálkodás és menedzsmentet tanuló számviteles tárgyait, ha átmegy pénzügy-számvitelre. Ez csak egy kiragadott példa, de sokszor volt olyan több szakot egyszerre vivőknél, hogy azzal kellett sakkozniuk, hogy egy-egy tárgyat melyik szakon végezzenek el, mert nem működik az oda-vissza elfogadás, nem mindig 100%-ig ugyan az a látszólag ugyan olyan tantárgyak tartalma (ezért is futnak más tantárgyi kód alatt).
"Erre van kitalálva. Az meg egyenesen hülyeség, hogy számvitel alapjait nem fogadják el, ha egy tárgykód alatt van mindenkinek. Ezek a hallás utáni hülyeségek mindig nagy baromságok."
Nem hallás utáni, hanem tapasztalat.
Hát jó, akkor csináljon fsz-t, de szerintem csak időt fog kidobni az ablakon.
Szerintem a legfontosabb azt megtudni, hogy a felsőoktatási szakképzés után "átveszik-e" alapképzésre, vagy újra kell felvételizni, mivel addig még eltelik pár fél év és az alatt változhatnak a dolgok.
Én a helyedben inkább elmennék pl egy műszaki menedzser BSc-re majd onnan kereskedelem marketing Msc-re, az előbbinél több az állami hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!