Budapesti Leövey Klára Gimnáziumról vélemény?
8.-os diák vagyok olyan 4,0-ás átlaggal.
Erős vagyok(4-es vagy 5-ös): magyar nyelvből, irodalomból, angol nyelvből, töriből, bioszből, főciből, tesiből (ez nem tudom mennyire számít)
Gyenge vagyok(3-as): matek, fizika, kémia (utolsó 2-ből feltudom hozni 4-re)
Mennyi esélyem van bejutni?
Milyenek a tanárok,a közösség?
Mennyire színvonalas az oktatás(főként az idegen nyelv érdekel)?
Milyen általános iskolai átlaggal lehet bejutni?
Milyen központi pontszám kell a bejutáshoz?
Saját véleménynek és tapasztalatnak is örülnék.
Köszönöm a válszokat előre is.
Szia!
Én jelenleg a Leöveyben töltöm a végzős évemet, (informatika)-nyelvi tagozatra járok, 5 évfolyamos.
Megoszlóak a vélemények az iskoláról, de én úgy tartom hogy a tanárok 85%-a rendes, segítőkész. Az iskolai atmoszféra is jó.
A nyelvoktatás a mi tagozatunkon nekem például teljesen jól bevált, 0 angoltudással és kb. A2-es némettel jöttem ide a suliba, és németből már meg van a B2-m, most fogok menni angolból.
A többi tagozaton úgy hallom hogy gyengébb a nyelvoktatás. Angol vagy német mellé választhatsz spanyolt,olaszt,franciát... de ezekből csak nagyon nagy szorgalommal és önerővel lesz nyelvvizsgád, magabiztos nyelvtudásod.
Nálunk a legtöbb diáknak a matekkal van gondja, abból vannak rosszabb tanárok. Nagyban a tagozattól függ, hogy miből kapsz színvonalasabb oktatást.
A felvételi miatt szerintem ne aggódj. Nekem 31+33 lett az írásbelim,4.5 volt az átlagom,de behívtak szóbelizni is németből.
Remélem segítettem valamennyit.
Sok sikert a felvételihez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!