A közgázon tényleg nem kemény a matek? (Gazdálkodás és menedzsment)
"Az első év matekos tárgyai kb. egy jobb gimi faktos matekóráival vannak egy szinten."
ez nem igaz, teljesen más jellegű a két oktatási forma
az egyikben 5 nap alatt napi 2*45 percet szivatnak matekkal, egy egyetemen meg heti tömbösített 2 órát, miközben a közoktatás úgy képzeli el saját magát, hogy ott az órán attól, hogy magyaráz a tanár majd lehet valamit tanulni
nem lehet eléggé kihangsúlyozni az önálló munka fontosságát!
kérdező szerintem adj egy esélyt a matematikával való viszonyod rendezésére, azzal, hogy önállóan megpróbálsz kidolgozni egy érettségire felkészítő feladatgyűjteményt
segítségül ott az internet, vagy egy magántanár, akitől lehet kérdezni, de a lényeg, hogy saját magad tudd megoldani a feladatokat
az egyetem ezt az utóbbi módszert kényszeríti ki a hallgatókból, akinek nem megy az egyéni munka azt kivágják
"Az első év matekos tárgyai kb. egy jobb gimi faktos matekóráival vannak egy szinten. "
erről az összehasonlításról egyébként gálvölgyi jutott eszembe
https://www.youtube.com/watch?v=C7vnFiB4B0k
"-Van ennek a bögönyének más neve is?
-Tatonyának is híják, de mondják azt csibókának is."
Annyi a különbség egyébként, hogy gimiben még lehet feladatokat kihagyogatni, hogy "ezt nem tudom", meg részfeladatokra pontot kapni, és egyetemen ezek kihullanak. Tanuláskor ezekről jó tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!