Gimnázium vagy szakgimnázium? Többi lent.
Figyelt kérdés
Most vagyok nyolcadikos és nem tudom melyiket válasszam.
Jeles tanuló vagyok.
A középiskola után szeretnék egyetemre/ főiskolára menni.(közgazdasági irányban)
14/L
A szakgimnázium típusok közül a közgazdasági ágazat tetszett meg leginkább.
Ezt a sulit néztem ki: [link]
Légyszi érveljetek melyik miért jobb! 😊
2016. okt. 16. 13:45
2/10 anonim válasza:
Jeles tanuló ne menjen szakgimibe sztem.
Menjél gimnáziumba, ha lehet matek tagozatra.
Szakgimibe már alig tanulnak természettudományos tantárgyakat, közel se ad olyan műveltséget mint a gimi.
Pesten a Keleti Károly közgáz suli a legjobb, ha annyira ragaszkodsz ehhez a szakhoz, meg még talán a Hunfalvy.
3/10 anonim válasza:
4/10 anonim válasza:
Elárulom itt mindenkinek hogy a szakgimnáziumban ugyan annyi óraszámban tanulunk mindent mint egy gimnáziumban, csak nekünk van a szakmával kapcsolatos óránk is! ugyanúgy kell érettségiznünk és tanulnunk + lesz szakmánk. a kedves kérdezőnek azt is elfelejtettétek mondani hogy külön jó ha olyan szakról mész tovább és van valami fogalmad az egészről nem csak lebegsz a főiskolán mint gólyafos a levegőben. szakgimnáziumból is ugyanúgy mindenfele lehet továbbmenni, attól függ milyen érettségit írsz. itt is sokan járnak faktokra és kisujjból emeltet írnak. nem túlzás, csak kapsz egy szakmát is, esetleg ösztöndíjban is lehet részed, nem mindenkit a gimi fele kell hajtani, mert egy szakgimi sokkal többet ér
5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat 😊
2016. okt. 19. 15:47
6/10 anonim válasza:
Azért ne felejtsük már el azt se , sok szakgimnázium tele van rossz tanulókkal...bár a legjobb közgáz sulik nem.
7/10 anonim válasza:
én csak közgázról tudok ami így jobb, de szerintem egyik szakgimibe sem vesznek fel 3.8 alatt szóval olyan rosszak nem nagyon mennek ilyen helyre. az érettségid legyen jó, ha érdekel akkor pedig 1 év alatt tök jó szakokat tanulhatsz ki ;)
8/10 anonim válasza:
Mindenképp gimi. Ha jól tudom, idén ősztől a szakközépnek szakgimi a neve, és a ,,hagyományos" gimnáziummal sokkal jobban jársz, ez tapasztalat. Ha pályaválasztásnál nem szakácsnak megyek, hanem gimibe, akkor idén érettségiznék, és nem herdáltam volna el 3 évet.
9/10 anonim válasza:
oké, azért egy szakácsiskola és egy közgáz között hatalmas különbség van! a közgáz tanulós, a szakácsokhoz a legtöbb hülyét felveszik (nem előítélet, én az itteni iskolákról tudok véleményt mondani, nem biztos hogy általánosságban is így van), a közgázba kell a jó átlag, azért biztos hogy nem mindegy hogy milyen iskolából jelentkezel felsőoktatásba, de ha megvannak a követelmények (érettségi emeltek) akkor nem fognak elutasítani szerintem az egyetemen
10/10 anonim válasza:
egyébként egyéni szocproblem hogy nem érettségis osztályba/iskolába mentél, hanem olyanba ami csak szakot ad és heló, itt az érettségi a lényeg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!