Milyen egy középiskolai kollégium?
2-3 emeletesek szoktak lenni,a szobákban ágyak,asztalok,szekrények vannak,általában megvan szabva,hogyha valaki kimegy délután a kollégiumból,akkor este hány órára kell visszaérnie a kollégiumba,megvan,hogy hány órát kell tanulni,megvan,hogy hol tanulhatsz,szobába általában nem nagyon kajálhatsz,csak ha muszáj...stb.
Legalábbis én ilyeneket hallottam,és láttam kollégiumot.
De amúgy én bejárós leszek,mert hallottam a kollégiumról olyanokat,hogy alig jutottam szóhoz.Nem hagyják egymást aludni,szivatják a kisebbeket a nagyobbak,nem lehet sokat tanulni,mert egyszerűen annyi féleképp tanul sok diák,hogy pld. az egyik hangosan olvassa,a másik egyáltalán nem tanul,csak ül a könyv felett(tehát zavarják egymást).És egyedül lenni is csak ritkán lehet,mert egy szobába(ami általában nem túl nagy) 4-5 embert is bezsúfolnak.És hát...a fürdőt is megkell osztani annak a 4-5 embernek egymással.És valaki pld. sz_rik a vécébe,akkor büdös lesz,vagy ha befúj,akkor is lehet kellemetlen a dolog,mert lehet,hogy valaki alergiás a spray-re.:S meghát sok dolog zavaró lehet még..ha valaki alszik,és közben horkol,akkor nem hagyja ezzel aludni a másikat.Felettéb kellemetlen szerintem!Albérletbe meg nem érdemes menni,főleg nem egy 14-15 évesnek...:S mire felnő egy kicsit a saját háztartás vezetéshez,addigra leérettségizik(sőt néha még az egyetemet is elvégzi)xĐ meghát ott a többi kellemetlenség,szóval a veszekedések meg a többi.:S
De ha muszáj koleszba menni,menjél csak.
Kozepiskolai kollegium a legnagyobb kiralysag :)
Persze van szivatas sok helyen, meg veszekedes...de egyszer Te is leszel a masik oldalon :) ha csak ezek miatt nem mennel, gondolj erre :)
de az elonye: tanulsz az eletbol kicsit, es ha belekostolsz a koleszos eletbe, akkor alig varod majd az egyetemi kolit is :) ahol minden van, amit a kozepiskolai koliban nem lehet :D
Konkretan van egy mondas: aki sosem volt kollegista, az nagyon nagy tapasztalatot veszit :)
Én kétszer voltam egy szekszárdi koleszba verseny miatt, első évbe egy nagyon rossz szobát kaptam, az nagyon gáz volt,de abba csak 2 emeletes ágyvolt nagy beépített szekrény, és két íroasztal meg egy másik a szoba másik oldalán.
A második évbe nagyon jó szobánk volt 3 normális egy személyes ágy, szekrények két íróasztal, a másik oldalon egy számítógép, voltak éjjeli szekrények szóval az jó volt.
Hát nem tudom szerintem tuti jó lehet a kolesz én középiskolába idejárok a 2 utcával arrébb lévő gimibe, és a kolesz messzebb van, mint a mi házunk, úgyhogy nem hiszem, hogy az egyetem előtt leszek koleszos :P :D
Bár a kérdés már nem mai, de válaszolnék.
A legelső válaszolónak adok igazat! Én is kaptárban élek, és azt kell, hogy mondjam, nagyon gáz! Ha van más lehetőség, akkor mindenképpen válaszd azt, ne a kollégiumot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!