Magyarországon miért gondolják azt, hogy vegyes tannyelvű suliba jártam Szerbiában?
Magyarországon végeztem az egyetemet, a középiskolai és általános iskolai tanulmányaimat viszont még Vajdaságban. Magyar tannyelvű osztályba jártam (A,B,C volt a szerb tagozat, mi D-sek voltunk a magyarok), középiskolában szintén külön. Hetente 2 szerb óránk volt, de igazából angolból is.Az osztálytársaim, a tanárok, az oktatás, egyszóval minden magyar nyelven történt.
A napokban leállított egy egyetemen oktató tanár, hogy végez egy kutatást, én jó lennék interjú alanynak. Arra lett volna kiváncsi, hogy hogyan éltem meg a kétnyelvűséget (konkrétan: hogyan történt az, hogy egyik tárgyat szerbül, a másikat magyarul tanultuk), valamint milyen a vegyes osztályközösség?
Elutasítottam az interjút, hiszen ezekre nem tudnék válaszolni.
Megkérdeztem néhány ismerősömet, hogy ők is így gondolják -e. Meglepő módon ők sem hitték, hogy magyarul tanultam, tanulhattam, egy másik országban.
Tényleg ennyire hihetetlen? Vagy csupán Csongrád megye székhelyén gondolják így?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!