Egyetemen, ha a TDK témavezető a diák párja, és sokkal több segítséget kap, mint más, lehet jelenteni?
Figyelt kérdés
Egyáltalán nem tartom etikusnak, ha egy kettes átlagú csaj ír egy díjnyertes tdk-t hatalmas hátszéllel.2016. okt. 4. 16:38
2/7 A kérdező kommentje:
én is éppen írom a saját munkámat, de nem tudok, illetve nem is szeretnék versenyezni egy olyan dolgozattal, aminek a 90%-át egy tanár írja meg.
2016. okt. 4. 16:40
3/7 anonim válasza:
Én úgy gondolom, hogy mindig lesz olyan, aki jobb nálad, akar jogosan, akár jogtalanul. Mert az élet ilyen. Mindenki a maga tettéért vállalja a felelősséget. A rbanc is, ha azzá vált és a spicli is, ha azzá vált.
4/7 A kérdező kommentje:
Azzal nincs gond, hogy jobb nálam valaki, azzal már van, hogy nem igazságos a verseny. Egy TDK, ahol még a nevében is benne van a diák szó, nem biztos, hogy helyes, ha valójában tanár-diák verseny, babérokat meg valaki olyan aratja le, aki amúgy sík hülye.
2016. okt. 4. 16:47
5/7 anonim válasza:
Semmi sem igazságos. Már a felvételi rendszer sem. Ahogy az élet sem. Őszintén mondom, hogy szerintem magaddal foglalkozz, ne mással!
6/7 anonim válasza:
A témavezető a hallgató segítője, az a dolga, hogy a lehető legtöbbet segítsen, lényegében társszerző hiszen, ha a dolgozatot folyóiratban vagy igazi tudományos (nem TDK) konferencián publikálják, akkor a témavezető szerző lesz.
Így összeférhetetlenség itt nem lép fel. A hallgató szabadon választhat témavezetőt, az egyik jobb, a másik rosszabb.
7/7 anonim válasza:
Az, hogy valakinek hányas az átlaga nincs kapcsolatban azzal, hogy mennyire kiváló kutató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!