Tényleg ez lenne a magyar közoktatás? Vagy ez valami
félreértés?
Figyelt kérdés
Elsőéves egyetemista vagyok, a kémia gyakorlatom így néz ki: minden óra elején feltesznek 4 ellenőrző kérdést (kb. 15-20 közül amiket igaz előre megkapunk) és ha a fele meg van, akkor bemehetek gyakorlatra. A félévben hármat lehet hiányozni, különben vehetem fel újra.
A kérdések azzal kapcsolatosak, amit a gyakorlaton fogunk csinálni, tehát ez kb. olyan, mintha valakit kifaggatnék, majd elmondom neki hogy jaj de hülye vagy, aztán elmagyaráznám neki a dolgokat. Ez most komoly?
Egy valamirevaló helyen teljesen normális, hogy csak felkészülten mehetsz be gyakorlatra.
A gyakorlaton már "csak" megcsinálod a feladatokat. Nem ott kell kitalálni, hogy mit mivel kell összeönteni és kb. mi lesz a várható eredmény. Nincs már ott idő bogarászni.
2016. szept. 29. 22:00
2/24 A kérdező kommentje:
Az lenne a normális, ha átolvasnám a leírást, majd a gyakorlatvezető segítségével megcsinálnánk a feladatokat, majd a következő óra elején tenné fel a kérdéseket hogy lássa, megértettük-e a dolgokat.
2016. szept. 29. 22:15
3/24 anonim válasza:
Na persze... örökbe ne fogadjon? Levelezőn tanulok, itt még s mennyiség se 20 kérdés és egyedül tanulom itthon. Javaslom menj àt egy félévre és akkor értékeled a nappalit utána.
2016. szept. 29. 22:28
4/24 A kérdező kommentje:
Ti komolyan Stockholm-szindrómások lesztek?
2016. szept. 29. 22:31
5/24 anonim válasza:
Szerintem nem tudod, mi az a Stokholm-szindróma.
Nézd, hogyha egyetemre jársz, elvárt, hogy önállóan tanulj és a gyakorlaton ne az elméletet kelljen az oktatónak leadnia. Meg kell tanulnod előtte azt az elméletet, amire majd az órán a gyakorlati dolgokat építik. A semmire hogyan tegye rá a gyakorlatot?
2016. szept. 29. 23:09
6/24 anonim válasza:
Félreértés, igen, mert az egyetem nem közoktatás. A tanárnak minden lehetősége megvan ahhoz, hogy ezt csinálja, és őszintén szólva valamilyen szinten meg is értem. Nekem volt olyan gyakorlatvezetőm, aki kénytelen volt az első 20 percet arra áldozni, hogy összefoglalja az előadáson elhangzottakat, hogy tudjunk bármit is csinálni, mert az évfolyam jelentős része nem járt előadásra. Érthető, hogy ezt el akarja kerülni. Ha az a probléma, hogy 20 kérdésre a választ nem tudod megtanulni egyik hétről a másikra, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy mit keresel az egyetemen.
2016. szept. 29. 23:13
7/24 A kérdező kommentje:
Jaaaa, csak hogy köze nincs ahhoz a gyakorlatnak, mint amivel elméleten foglalkozunk? Biztos erről is én tehetek.
2016. szept. 29. 23:28
8/24 anonim válasza:
Igazából még meg is értenélek, ha nem lenne megadva az az x kérdés amik közül ad feladatokat. Elég érdekes olyan kérdést feltenni amiről csak az adott órán lesz szó - ez mindaddig igaz amíg váratlan. Innentől csak tanulni kell. A tanártól jogos, hogy valamivel el akarja érni hogy ne mindenki mint a sülthal üljön órán.
2016. szept. 29. 23:59
9/24 anonim válasza:
Aranyos vagy, még nagyon golya :D. Ne aggodj, lehet meg olyan vizsgad is, ahol a beugro maga egy vizsga, megirod (10 rovid kifejtos kerdes), majd bemesz, lefelelsz, es csak eztan ertekelik a beugrodat, amiben ha csak egyetlen hiba is van, azonnal ugrott a feleleted. Ha hibatlan volt akkor. Felesleges hisztizni. Elore megadjak a kerdeseket, ki kell dolgozni, meg kell tanulni. Az meg azert van hogy az adott ora anyagabol van a kerdessor, mert gondolom az adott oktato palyafutasa elejen meg minden felkeszuletlen hulyevel is lelkesen foglalkozott, mara meg mar kihullott toluk a haja, es csak azzal szeretne foglalkozni, aki csinalja is. Ennyi. Nem kell ezen hisztike.
2016. szept. 30. 07:40
10/24 A kérdező kommentje:
Azt ne próbálja nekem beadni senki, hogy ez a rendszer rendben van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!