Milyen a Miskolci Egyetemen a balekoktatás? Elsősorban a bölcsészkaros érdekel, de jöhet a többi is.
Hogy zajlik?
Nagyon szívatós?
Nehezek a vizsgák?
Firmát mi alapján lehet választani,ha nem ismerem egyiküket se?
És milyen egy megkeresztelkedés?
Én mondjuk gépész vagyok, de:
Úgy zajlik, hogy legyártasz egy indEKS-nevű képződményt, amelyhez a pontos instrukciókat természetesen időben közlik veled az Isteni Fényben Tündöklő Dicső Firmák. Minden szükséges eszközt és anyagot be tudsz szerezni az egyetemi papírboltokban. Aztán elmész az oktatásokra, jegyzetelsz, megtanulod a kari köszöntéseket, a himnuszokat, a hagyományokról és történetükről kapsz egy gyorstalpalót Selmecbányától az egyenruhákon át a szakesélyekig. Minden oktatás két részből áll, egy komoly (jegyzetelős-oktatós) és egy vidám részből, ahol különböző feladatokat adnak mindenkinek egyénileg vagy csoportosan.
Szívatós? Hát ez szubjektív. Persze, tele van ugratással és ökörködéssel, de senkinek nem célja, hogy rosszul érezd magad. Ha megalázónak találsz egy feladatot, akkor közlöd, hogy nem tetszik és meg sem kell nagyon indokolnod. Kicsit feljebb dobja az ingerküszöböd, ami nem baj, mert az egyetem úgyis ki fog készíteni :) Aranyszabály, hogy nem sértődünk meg!
A vizsgát még nem tudom, jövőhéten csinálom én is.
Firmát úgy választasz, hogy akit szimpatikusnak találsz, látsz, érzel, hallasz, transzcendens létével magával ragad, végtelen ciklust implementál beléd, eloszt nullával, stb... Na szóval, odamész hozzá, hogy szia/helló/csövi/csá/csumi/helő/Jó Szerencsét!/Akármi, mennyire lenne ellenedre ha azt szeretném, hogy legyél a keresztanyám/keresztapám? Aztán a hagyományos elviszed egy koedukált vendéglátóipari egységbe és addig kérdezgeted amíg igent nem mond. Azt szokták tanácsolni még esetleg, hogy vagy azonos vagy valami rokon szakon tanuljon, mert akkor esetleg még abban is segíthet.
A megkeresztelkedés pedig a bALEKkeresztelő Szakestélyen történik, ha levizsgáztál, elmész. Itt majd megkennek korommal, sörrel és beleugrasz a szakmádba (szó szerint).
Tudom, hogy a műszaki karon hallgatók nem feltétlenül támogatják azt, hogy a többiek is csinálják, de én inkább azt mondanám, hogyha érdekel akkor mindenképpen csináld meg, veszíteni semmit nem fogsz vele, nyerni pedig igen sokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!