Mentőtiszt szeretnék lenni, kérlek titeket beszéljetek le róla. Milyen más szakmát ajánlanátok helyette?
Segítsetek, próbáljatok lebeszélni róla.
Évek óta ez a tervem, hogy mentőtiszt legyen, most jutottam el oda, hogy érettségi és továbbtanulás jön, de szinte csak rosszat hallok erről a szakról és magáról a munkáról is.
Lány vagyok, és hallottam olyat, hogy nagyon nem szívlelik a lányokat az egyetemen sem meg munka közben sem. Lenézik a nőket.
A szívem nagyon ehhez a szakmához húz, mert nagyon szeretnék életeket menteni. Ajánlották már azt is, hogy menjek gyógytornásznak mert az sokkal jobb lenne minden szempontból.
Nekem van egy mentotiszt ismerősöm, szoval hallottam mar jo sok dolgot a témáról.
A nőkkel az a gond főleg, hogy sokuk fizikailag nem bírja, pl ha a mentős ággyal+a rajta levo beteggel a 6.emeletrol le kell menni gyalog, az elég megterhelő lehet.
A fizetésről annyit, hogy ez az ismerősöm most jelentkezett az egyetemre, hogy válthasson(27 éves).
A munkát gondolom te is tudod, neked kell ellátni a beteget a helyszínen vagy amíg a kórházba nem er a mentőautó.
A képzés is hasonló a mentotiszt es az orvos kozott.
De ha ez a te Celod akkor ne hagyd hogy eltántorítson bármi/bárki!:)
Igen nagyon nehéz munka. Főleg lányként! Egyetemen tényleg nagyon szórják őket, úgy ahogy az előttem írta a fizikum miatt.
Nem gondolkoztál orvosin? Van mentőorvos is.
Ügyes nőnek mindig helye van mindenhol :) Ha jó vagy fejben és fizikumban... nemhogy piszkálnak, hanem tisztelnek. Szóval tanulni és edzeni kell keményen. Férfiként én is edzek, hogy állandóan jó kondiban legyek mert fizikailag nekünk is pont olyan megterhelő.
A veszélyhez és stresszhez képest nem fizetik jól... másképp szerintem elfogadható. De van valami amit semmi pénz nem pótolhat: az adrenalin és a sikerélmény a segíteni akarás után. Ezek azok amik hajtanak mindenkit, nem a pénz. És ez elég :) Jótanács: keress egy olyan hobbit, amit másodállásként tudsz csinálni, jövedelmező, de mégis hobbi. Nekem ilyen a méhészet.
Ide határozott hivatástudat kell... hogyha tudod hogy csak ezt akarod és kész, akkor a te helyed itt van :) Ha gondolkodsz, hogy nem biztos bejönne neked... akkor előtte rágd át a témát és fontold meg jól. Csak hivatástudattal tudsz bennmaradni. De ha rám hallgatsz... igaz, hogy nehéz DE gyönyörű, a legszebb szerintem (annak ellenére, amit látunk és átélünk sokszor). Mindent bele!
20/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!