Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Jár valaki önköltséges jogász...

Jár valaki önköltséges jogász szakra? Kell oda is emelt érettségi?

Figyelt kérdés
Láttam egyes egyetemeken 300 pont körül forog a felvételi pontszám. Ez elég alacsony, oda is kérnek emeltet?

2016. szept. 21. 10:04
 1/4 anonim ***** válasza:
A felvételi tárgyak ugyanannál a szaknál azonosak a fizetős és államis esetben is, nem jár azért könnyítért, mert Te és nem az állam fog fizetni a képzésért.
2016. szept. 21. 10:33
 2/4 A kérdező kommentje:
Es ha elérem a pontszámot es jóval több akkor is automaikusan nem vagyok felvéve emelt hiányában?
2016. szept. 21. 11:05
 3/4 anonim ***** válasza:
A ponthatár a jelentkezők pontszámától függ. Amennyiben az adott szakhoz kötelező az emelt szintű érettségi, és te nem rendelkezel vele, akkor az adott szakra kereken 0 lesz a felvételi pontszámod.
2016. szept. 21. 11:16
 4/4 anonim válasza:
De ha már van egy diplomád, akkor az adott intézmény meghatározhatja, hogy eltekint az emelt szintű követelménytől, mert akkor az oklevél minősítésének eredményéből számítják a felvételi pontodat. De az, hogy ezt hogyan számítják be úgy tudom intézményenként eltérő, erről érdemes tájékozódni előtte.
2017. máj. 2. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!