Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit gondoltok a matek tanáromról?

Brandon41 kérdése:

Mit gondoltok a matek tanáromról?

Figyelt kérdés
Matek órán elmagyarázza az anyagot, és én nem értem és meg kérem hogy magyarázza el újra, akkor ugyanúgy elmondja és akkor sem értem. Év elején ismétléskor amikor megkérdezünk valamit hogy hogyan is kell csinálni mert elfelejtettük akkor azt mondja hogy úgy ahogy tanultuk. (nem szeretjük a tanárt)

2016. szept. 15. 20:54
 1/8 anonim ***** válasza:
Gondolom ezt ő is érzi, akkor meg minek törje magát? ...
2016. szept. 15. 22:47
 2/8 anonim ***** válasza:

Ez így kevés infó.

Sok rossz tanárt ismerek, de olyan buta gyerek is van, hogy egy jó tanár sem tudja megértetni vele a dolgokat.

Még az a szerencsétlen eset is fennállhat, hogy a tanár is rossz, és a tanuló alkalmatlan az érettségire.

Én is tanítok középiskolásokat, és sajnos van pár reménytelen eset. Pedig engem még csípnek is, legalábbis nem a "szokásos" merev, száraz tanár vagyok.

Na tehát ennyiből nehéz ítélkezni, de ha benn lennék egy órán, minden világos lenne.

2016. szept. 16. 00:44
 3/8 Tom Benko ***** válasza:

Az is számít, hogyan kérdeztek. Nálam is sablon válasz a hülye kérdésekre a fenti.

Attól, hogy újra elmagyarázza, még nem fogod megérteni. Próbáld értelmezni, mondj példát, hogy a tanárnak legyen fogódzója, miben is áll a probléma.

2016. szept. 16. 11:25
 4/8 A kérdező kommentje:
Én legalábbis teljesen világosan kérdezem meg hogy hogyan kell csinálni. Legalább adna valami segítséget hogy kicsit feljöjjön 3 hónap után kissé elfelejtett matek,de nem, ő inkább azt mondja hogy úgy kell csinálni ahogy tanultuk,hát kösz ba meg. Vagy valami utalást adna rá hogy hátha rémlik valami. Meg az egyik osztálytársam is amikor kérdez tőle valami akkor meg leszedi a fejét hogy miért nem tudja.
2016. szept. 16. 14:23
 5/8 anonim ***** válasza:

Ez a helyzet nagyon ismerős nekem. Általában miért nem válaszol:

-Nincs idő. Volt olyan tanárom aki aztán szentül azt akarta hogy mindenki mindent értsen, s az lett az eredmény hogy 3 nyamvadt feladatot oldottunk meg 1 órán. Ez a tempó tudod mire elég? A negyed éves anyagra egy év alatt.

-Mikor ugyanazt mondja végig még egyszer azt azért teszi mert: 1) nem érti a kérdésedet 2) hatalmas ostobaságot kérdeztél. Ezért jobbnak találja újra mondani az egészet elejétől.

Sulis matekban rengeteg típus feladat van. Kezdve pl. gauss módszertől. Azon nincs mit magyarázni. Ott van egy képlet, alkalmazni kell. Mikor azt mondja hogy úgy ahogy tanultuk 99%-hogy egy olyan dologra kérdeztél rá amin nincs mit magyarázni, neki 20 perc amíg megérteti veled, neked 10 perc míg kinyitod a füzeted s megnézed. Mikor vizsgára ismételsz se lesz ott hogy mindent mondjon végig. TE KELL megtanulj füzetből ismételni.

A matek az nem filozófia. Ezt csinálni kell, nem úgy érted meg hogy a tanár akkor neked 2 órán át magyarázza, 5 percet nem tudsz koncentrálni s egy gondolatmenetet követni. Nem hogy 2 órát. Nem érted az új leckét, megoldott feladatot nézed, megpróbálod megoldani magadtól és szépen lassan mindenre rájössz MAGADTÓL.

2016. szept. 16. 22:09
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát, hogy nem tudja jobban elmondani. De akarta, mert a szándék megvolt, de ha 120X elmondod ugyanazt, attól még nem érti meg az ember, valahogy másként kéne elmagyarázni, de ő csak ezt tudja. Egyébként az egységkörös izék nekem se mentek anno, pedig nagyon igyekeztem megérteni, és jó tanár is volt, szóval lehet, hogy lesz olyan, hogy nagyon akarod megérteni, és akkor se megy, de a lényegek: ne csüggedj, ha nem megy, de azért adjál bele mindent , és próbáljad megérteni. Különben is , talán Einstein mondta, hogy mindenki egy zseni, de ha egy halat az alapján ítélnénk meg, hogy milyen jól tud fára mászni, egész életében ostobának gondolná magát. Szóval ha te nem olyan típusú vagy, akkor lehet, hogy lesz amit próbálsz megérteni nagyon, de úgy se megy. Szóval ne aggódjál , ettől te nem vagy kevesebb, mint mások. Különbözőek vagyunk, mindenki másban jó, találd meg azt amiben, te jó vagy és örömödet leled, mert tuti, hogy van olyan. Mindenki másban jobb, mint a másik , nem kell és nem is tud mindenki kitűnő lenni matematikából, v bármi másból. Mert másmilyenek , másfajták vagyunk. Pl van aki embereket műt meg, de van aki nem bírja a vért, és akkor ezt vállalta helyette, és életeket ment, a másik meg esetleg nem bír olyan finom sütit sütni, vagy olyan szép mittoménmit faragni, vagy jobban tervez autókat, mert ő meg ahhoz konyít, vagy szebb mintát csinál a falra, vagy valaki pl tökre nem kreatív, de más megtervezi neki a szép ruhákat, és akkor így kiegészítjük egymást. És akkor mindenkit lehet csodálni valamiért, szóval ettől nem leszel kevesebb, hogy nem megy a matek, de azért a nehéz dolgokból is mindig igyekezni kell minél több pontot összeszedni a dogákban. Pl ismerek olyat, aki kötött egyezséget a szüleivel, hogy okés, tanulhatja csak azt, csak azokat a tárgyakat, ami érdekli, de abból kitűnőnek kell lennie, és hogyha abból kitűnő ezt tudja tartani, akkor a többiből csak elég, ha átmegy.
2016. szept. 16. 23:26
 7/8 A kérdező kommentje:
nem arról van szó hogy hülye vagyok és sehogy sem értem az anyagot,hanem hogy év eleji ismétlés,átvesszük az eddig tanultakat hogy felkaparjuk a leülepedett matekot,amiket én valamennyire értek csak ugye nyár után egy kicsit elfelejtem valamelyiket hogy hogyan is kell ezt csinálni.
2016. szept. 17. 16:58
 8/8 anonim ***** válasza:
Mit nem értesz? Mondj egy konkrét példát, talán könnyebb lesz megítélni a helyzetedet, és 1 kérdésre választ is kapsz.
2016. szept. 17. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!