Mit gondoltok a matek tanáromról?
Ez így kevés infó.
Sok rossz tanárt ismerek, de olyan buta gyerek is van, hogy egy jó tanár sem tudja megértetni vele a dolgokat.
Még az a szerencsétlen eset is fennállhat, hogy a tanár is rossz, és a tanuló alkalmatlan az érettségire.
Én is tanítok középiskolásokat, és sajnos van pár reménytelen eset. Pedig engem még csípnek is, legalábbis nem a "szokásos" merev, száraz tanár vagyok.
Na tehát ennyiből nehéz ítélkezni, de ha benn lennék egy órán, minden világos lenne.
Az is számít, hogyan kérdeztek. Nálam is sablon válasz a hülye kérdésekre a fenti.
Attól, hogy újra elmagyarázza, még nem fogod megérteni. Próbáld értelmezni, mondj példát, hogy a tanárnak legyen fogódzója, miben is áll a probléma.
Ez a helyzet nagyon ismerős nekem. Általában miért nem válaszol:
-Nincs idő. Volt olyan tanárom aki aztán szentül azt akarta hogy mindenki mindent értsen, s az lett az eredmény hogy 3 nyamvadt feladatot oldottunk meg 1 órán. Ez a tempó tudod mire elég? A negyed éves anyagra egy év alatt.
-Mikor ugyanazt mondja végig még egyszer azt azért teszi mert: 1) nem érti a kérdésedet 2) hatalmas ostobaságot kérdeztél. Ezért jobbnak találja újra mondani az egészet elejétől.
Sulis matekban rengeteg típus feladat van. Kezdve pl. gauss módszertől. Azon nincs mit magyarázni. Ott van egy képlet, alkalmazni kell. Mikor azt mondja hogy úgy ahogy tanultuk 99%-hogy egy olyan dologra kérdeztél rá amin nincs mit magyarázni, neki 20 perc amíg megérteti veled, neked 10 perc míg kinyitod a füzeted s megnézed. Mikor vizsgára ismételsz se lesz ott hogy mindent mondjon végig. TE KELL megtanulj füzetből ismételni.
A matek az nem filozófia. Ezt csinálni kell, nem úgy érted meg hogy a tanár akkor neked 2 órán át magyarázza, 5 percet nem tudsz koncentrálni s egy gondolatmenetet követni. Nem hogy 2 órát. Nem érted az új leckét, megoldott feladatot nézed, megpróbálod megoldani magadtól és szépen lassan mindenre rájössz MAGADTÓL.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!