Szombatelyen a NYME-n milyen a történelem szak?
A régészet érdekel, eredetlieg az ELTE-n töri-régész szakra akartam jelentkezni. Szombathely azonban közelebb lenne nekem, és NYME töri szakán választható a régészet szakirány,így tt is régésztechnikusi oklevéllel végeznék, ha jól tudom. Próbáljam mégis csak az ELTE-t, vagy a NYME sem rossz?
Köszi :)
Óójaaaaaj.
Próbáltam utánaolvasni, de igazán semmit sem találtam...
Köszönöm ><
Kedves Kérdező!
Távolról sem eszik olyan forrón a kását, mint ahogyan #1 írta! Valóban magas szinten "meg van lebegtetve" a dolog, hogy januártól esetleg az ELTE-hez csatlakozik a Savaria Egyetemi Központ, de ez még a holdban van: sem az ELTE-n, sem Sopronban, sem Szombathelyen még csak össze sem ültek az illetékesek (pl. a Szenátus), hogy erről döntsenek, megállapodást kössenek, stb. Annyira azért még Magyarországon sincs diktatórikusan centralizált oktatási kormányzat, hogy ezt az érintett egyetem(ek) megkérdezése és szuverén döntése nélkül el lehetne rendelni. ;)
Mindazonáltal kétségtelenül nagy annak a valószínűsége, hogy ez a forgatókönyv valósul meg, s Szombathely az ELTE része lesz. Ez viszont szerintem Neked semmiféle rossz hírt nem jelent, sőt! Hiszen teljesen igaza van #1-nek abban, hogy a tanárképzés (ezen belül a töri is) minden bizonnyal Szombathelyen marad. Szinte biztos vagyok benne, hogy ebben az esetben választható marad a régészet minor is. Különös tekintettel arra, hogy -- Dr. habil. Tóth Gábor PhD tanár úr irányításával -- a régészeti antropológiának is olyan magas szintű fellegvára működik a szombathelyi campusban, amelyhez fogható az egész országban csak kevés van.
Szóval szerintem ne habozz: add be nyugodtan a jelentkezést! :)
Itt tanulok Szombathelyen törin és pont régésztechnikus szakirányra járok. Tényleg rebesgetik hogy az ELTE-hez csatlakozunk. Viszont erről még nem született döntés, így nem lehet készpénznek venni.
Másrészt viszont az ELTE-s dologtól függetlenül sem biztos hogy lesz itt a jövőben régésztechnikus képzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!