Csak szerintem felfoghatatlan ez a helyzet?
Nagyon jól tudom, hogy ez már lerágott csont, viszont az eddigi iskolai éveim alatt a tavalyit és a mostanit érzem a legborzasztóbbnak. Most 11.-be járok tehát ezenkívül már csak 1 évig kell szenvednem. Úgy érzem úgy ahogy van az egész oktatás el lett b*szva. Rengeteg a követelés 8 valakinek 9-10 órát kell egy mocskos padban eltöltenie miközben a tanár megállás nélkül nyomatja a sok felesleges tananyagot. Szerencsére már nincs kémiám de fel nem tudom fogni miért kell tudnom ennek meg ennek a molekula rácsait meg a sok hasonló, való életben fel nem használandó dolgot. Aztán kb. hazaérek 3-kor sokszor 4-kor akkor még álljak neki tanulni. Nagyon szerencsés vagyok, hogy nem kell bejárnom minden hétköznap busszal a gimibe, de rengetegen ugye erre rákényszerülnek. Aztán persze otthon még magold be a sok anyagot, írj házit vagy kiselőadást majd ha kész vagy már csak kajálsz, fürdesz aztán alszol. Egyszerűen nincs szabadidő lényegében semmire.
Most persze jöhetnek azok a mondatok "mi lesz ha majd dolgozni kell". Megmondom őszintén inkább dolgoznék mint, hogy bemenjek a suliba. Ott nincs mindennapos tesi egy alkoholista, perverz pasassal akinél a tüdődet is kiköpöd még első nap aztán ott ülsz izzadtan a ruhádba a többi órán. Isteni. Tudom vannak szünetek, tudom meg kapom majd mit hisztizek, de ez a helyzet igencsak megterhel egy diákot, hiszen akik dolgoznak azok mikor hazaérnek nem szenvednek és görnyednek tovább még pár órát egy könyv fölött. Természetesen tudom a munka sem egy leányálom, lényegében mindenben van valami rossz de lássuk be egy tizenéves gyereknek nem normális a napi 10+ óra tanulás.
A kérdésem csak számomra felfoghatatlan ez a helyzet vagy más is így vélekedik róla?
16/L
Az nem egy új infó, hogy a magyar oktatást még volna hova fejleszteni.
Ettől függetlenül nem látom, hogy ezen kérdés kiírása mivel visz előre bármit is.
Ha konkrét problémád van, azt a konkrét tanároddal beszéld le. Ha nem érdekel a kémia, ne tanuld meg (azért kettes szintet hozni nem nagy bűvészet). És ha tényleg zavar, akkor tegyél érte élethelyzetednek megfelelő mértékben.
Én sem egyedül a kémiára értettem nálam pl.: ének, rajz, tánc és dráma ami felhúz idegileg. Sok felesleges óra aminek semmi haszna de miattuk van a legtöbbször 8 órám. Próbálom kibírni, az osztályom is egy az egyben szenved de nagyon nehéz. Imádom az angolt a gimibe ebből mindig ötös voltam, ez az a tantárgy ami nagyon érdekel és amiből jó vagyok. Nem mellesleg pedig nagyon hasznos. Talán a nyelv fejlesztésével kéne többet foglalkozni nem az olyan baromságokkal.
Ahogy idősödtem az átlagom egyre ment lejjebb úgy érzem minden kicsúszik a kezem közül. Az átlagom olyan 3 körül van, de szégyenszemre az egyetlen célom, hogy ne bukjak meg legyen meg a kettes és érettségizzek le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!