Az hogy lehet hogy felvételinél 0 pontom van?
A helyzet az hogy jelentkeztem egyetemre, minden szükséges papírt elküldtem, majd amikor kikerültek a ponthatárok, akkor kiderült hogy nekem 0 pontom van.
Hívtam a felvi ügyfélszolgálatot, nagyon nem tudtak mit mondani, de azt látták hogy minden érettségi tantárgyam megvan, azt javasolták hogy írjak egy jogirvoslati kérelmet az Oktatási Hivatalnak, ez megtörtént, válasz nem jött már több mint egy hónapja (kb 37 nap).
Most az egészben az a vicc hogy kb 2hete volt beiratkozás, néhány napja évnyitó, és kb egy hét múlva tanítás és akit felvettek annak egy jópár vizsgálatot meg kellett csinálnia (jó mellkas rtg, bakter stb. de akkoris)
Most akkor mi van ilyenkor?
Vagy nem volt meg a minimum pontod vagy valamilyen feldolgozási hiba történt (esetleg mégsem ismerték el a külföldi érettségidet vagy nem annyi pontnak ismerték el, amennyit korábban mondtak neked).
Sajnos most ki nem tehetsz semmit, ki vagy szolgáltatva az Oktatási Hivatalnak. Legfeljebb, ha megjön a válasz, hogy igazad van, és ők hibáztak, és elég pontod lett volna, hogy felvegyenek, még utólag vagy megpróbálod beküzdeni magad a választott szakra, mondván, hogy önhibádon kívül nem tudtál beiratkozni vagy az Oktatási Hivatal illetékes felügyeleti szervénél panaszt teszel, hogy a késői válasz miatt csúsztál egy évet:(
Az emeltért csak akkor jár a pluszpont, ha az érettségi pontjaidat is abból a tárgyból számolják.
Amúgy nincsenek százalékos érettségi eredményeid?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!