Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Elég ha két tantrágyból...

Elég ha két tantrágyból érettségizem csak le?

Figyelt kérdés
Küldöldön szereztem érettségit (Nem határontúli magyar vagyok) amiből a felvételkor nem tudtak pontot számítani nekem. Állatorvosira szeretnék jelentkezni, ahova emelt kémia és emelt biosz kell. Lehetséges hogy csak ebből a két tantrágyból érettségizzek le jövőre? (Emelt bioszból és emelt kémiából). Ebből a két tárgyból duplázással már tudnának felvételi pontot számítani nekem.
2016. aug. 10. 10:09
 1/7 piriiiii ***** válasza:
Meg kell nézni, hogy pontosan mik kellenek a felvételihez. Viszont, ha a külföldi érettségid Magyarországon nem érvényes, nem megfelelő, akkor sajnos újra le kell érettségizned mindenből, ugyanigy a felvételihez mindenképp kell érettségi bizonyítvány.
2016. aug. 10. 10:22
 2/7 piriiiii ***** válasza:
ugyanis*
2016. aug. 10. 10:22
 3/7 anonim ***** válasza:

Gondolom azért nem tudtak pontot számolni, mert nem volt sem biológiából, sem kémiából emelt szintnek megfelelő érettségid, a többi ilyen szempontból nem releváns, csak a megléte szükséges.

Mivel azonban konkrétumokat nem írtál, hol érettségiztél, külföldi állampolgár vagy-e egyáltalán, stb, így én is csak a sötétben tapogatózva tudom azt válaszolni, hogy elég csak e kettőből érettségizned.

2016. aug. 10. 10:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem, az alap tárgyakból kell lennie èrettsègidnek, akkor is, ha nem számolják bele.
2016. aug. 10. 10:30
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen, valószínűleg. Az emelt érettségikből tudnak pontot számolni. Az egyetemi felvételhez alapfeltétel, hogy legyen érettségi bizonyítványod is. Az Oktatási Hivatal vizsgálja meg, hogy te papírod egyenértékű-e a magyar érettségi bizonyítványal. Az EU-s országokban szerzett érettségi bizonyítványok pl. automatikusan megfelelnek.
2016. aug. 10. 11:19
 6/7 anonim ***** válasza:
"Az Elismerési tv. alapján középiskolai érettségi bizonyítványként az a külföldi bizonyítvány ismerhető el, amely a kérelmezőt a bizonyítványt kiállító országban felsőoktatási intézménybe történő jelentkezésre jogosítja, közoktatási intézményben legalább tizenkét évfolyam elvégzését tanúsítja, igazolja, hogy a kérelmező tanulmányai befejezésekor legalább négy tantárgyból külön vizsgát tett, továbbá amellyel kapcsolatosan a tanulmányi követelmények összehasonlítása alapján megállapítható a magyar középiskolai végzettségi szinttel való azonosság."
2016. aug. 10. 11:32
 7/7 anonim ***** válasza:
2016. aug. 10. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!