Jogi egyetem rossz matekkal?
Tulajdonképpen még csak most voltam 9-es gimnazista de már évek óta nagy álmom hogy egyszer ügyvéd lehessek. Nagyon szeretem a törit, a magyart, és a nyelveket, szóval a humán tantárgyakat. Az igazsághoz azonban hozzátartozik hogy a reál tárgyakhoz (matek, fizika, kémia) egyáltalán nincs affinitásom :( Egyszerűen nem áll rá az agyam, a hármast is csak gyakorlással sikerült elérnem. Félek hogy ez gátolni fog abban hogy bekerüljek (és bennmaradjak) a vágyott egyetemen. Ezért is tettem fel a kérdést, mert elég bizonytalan vagyok. Érdemes-e reménykednem és küzdenem, vagy inkább nézzek más szakma után?
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
15/L
Az egyetemen nem lesz matek.
Viszont bekerülni elég nehz államira. Jelenleg az 500 pontból minimum 460-at kell elérni, hogy bejuss. Ugye ehhez nem lenne rossz, ha a jegyeid mind ötösök lennének és a matek érettségid sem lenne rossz.
Persze lehet duplázni is, úgy akkor nem veszik figyelembe a matekot. Nem lehetelen amúgy.
Ha az önköltséges is szóba jöhet, akkor pedig nem kell félni, simán bejutsz.
No para, jog: 0 matek.
Hasonló szak, igazgatásszervező: nagyon minimális matek.
Ha esetleg a jog nem jönne össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!