Igényelhetek diákigazolványt akkor is, ha passzív félévre megyek?
Felvettek egyetemre, de az első két félévemet passziválni szeretném. Arra gondoltam, hogy egyszerűbb lenne, ha a diákomat (a kártyát) már most megigényelném, és mikor tényleg elkezdem az egyetemet jövőre, már csak matricáért kellene elmennem. Elméletileg mindenem megvan ehhez, van Neptun-kódom, NEK azonosítóm, stb., csak nem tudom, hogy a kar TO-ja nem dobná-e vissza így az igénylést, mondván, hogy még úgy sem érvényesíthetem?
Szóval, van lehetőség diákigazolvány igénylésére úgy, hogy csak jövő szeptembertől tudnám érvényesíteni?
Nem igényelhetsz. Pontosabban nem fogják továbbítani az igénylésed, és így végső soron nem is kapsz igazolványt.
362/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet 35. § (5)
Köszi a választ! :)
Esetleg utólag idetévedőknek kis kiegészítés, igazából a 36. paragrafus (5) illik ide (gondolom elírtad): "A jogosult számára jogviszonya szünetelésének időtartama alatt (kivéve a jogviszony megszűnésétől az érvényességi idő lejáratáig terjedő időszakot) a közreműködő intézmény nem továbbít oktatási igazolvány igénylést és nem érvényesíti a jogosult oktatási igazolványát."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!